granulomatozní zánět prsu

Otázku položila: Anonymní uživatelka #227772 17.11.2016 20:30

Ahoj ženy. potřebuji prosím poradit, už si nevím rady.

Mám dvě děti. U prvního dítěte jsem dostala zánět, asi měsíc po porodu, do levého prsu. U druhého dítka jsem do stejného prsu dostala zánět po skončení s kojením. Obě děti byli odkojeny jen z pravého prsa, záněty po použití antibiotik vždy zmizeli. Nyní jsem cca 2 roky od posledního porodu (císařský řez) a před 2 měsíci se mi v prsu znovu objevil zánět, dostala jsem ATB, červené zarudnutí zmizelo, ale zůstala boule pod kůží. Byla jsem odeslána na prsní poradnu, kde mi udělali jen ultrazvuk a nikdo neví co to je. Během těchto 2 měsíců jsem brala 3 antibiotika, červené zarudnutí se vrací na různých místech a po ATB vždy zmizí, ale zůstávají boule. Prso už mám jak jeden velký kámen. Dělali mi i biopsii, která potvrdila Granulomatózní mastitidu., což je vzácný chronický zánět.
Dr. mi nechtějí dělat další vyšetření, dokonce mi bylo řečeno,že se to řízne a uvidí se. Nikdo mi pořádně nic neřekne. Ale řezání není řešení.
Během této doby jsem zhubla 15kg, jsem unavená, ospalá a ze všeho už vyčerpaná. A k tomu všemu mi oslabuje a bolí levá ruka.

Máte prosím Vás někdo stejné zkušenosti? A jak jste to řešili?
Moc děkuji za Vaše názory a rady.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, řeším poslední rok uplně to samé. Chodím s tím k mamologovi, akorát mě už rány vyhnisali, vždy se to řízlo, vyčistilo... byla jsem s tím i v Brně v Masarykově onkologickém ústavu, a tam mi řekli také,že se s tím uplně nic moc dělat nedá, že se s tím setkali velmi málo, asi u třech případů a že je to potřeba sledovat UZV, a časem by to mělo vymizet. Mě to tím řezaním a čištěním zmizelo, už mám jen poslední bouličku asi 2 cm velkou. Uplně Vás chápu, taky jsem si to chtěla dát chirurgicky odstranit ale není to řešení, chce to přijít na příčinu proč se to tam dělá. Problém může a pravděpodobně bude někde jinde v těle. Určitě zaaajdete na vyšetření na gynekologii, to s tím může mít velkou souvislost. Já jsem objednaná na detox organismu, snad to pomůže:)

  • Ahoj Holky, jsem rada ze je nekdoto konecne s touto nemoci... mam toto uz dva roky,lecim se v praze.. cpou do me korrikoidy, pribrala jsem aai 30 kilo, znicilo mi to cele telo, vzdy s to zmensi aže prestane bolet,ale snizi leky a opet se to vrati...uz nevim jal s tim bojovat. chyrurgicke reseni pry nemomuze

  • Dobrý deň, ja sa tiež liecim na dg.granul.mastitidy. ak môžem poradiť, u nás na slovensku majú dobre skúsenosti s liekom kolchicin (žiadne kortikosteroidy), lokalna liečba jarishov roztok, čerstvé listy skorocelu, tinktura zo skorocelu. Preferujú princíp nezasahovať chirurgicky nechat organizmus nech si ten hnis nájde cestu von sám a hľadať príčinu prečo to vzniká. Ja musím dať vonku krcne mandle nakoľko mám v nich ložisko ktoré samotným mandliam nespôsobuje problémy ale môže vyvolávať zápal inde v tele napr.aj v prsniku.takže dúfam že to môže byť jedna z pricin. Ešte beriem imunologicku liečbu a to tabletky luivac a dva krat do týždňa injekcie polioxidonia. Táto liecba bude trvať 4 mesiace. Ale ten kolchicin to je na dlhšie. Či mi to pomáha - v podstate mám to lepšie ako na začiatku (ubehlo odvtedy 7 tyzdnov). U mňa je to už druhýkrát (1x v 2010-len vtedy to liečili opakovaným rezanim a dg.bola nespecificky zapal prsnika).

  • Pôvodne Kevinka, teraz KG po roku a pol hlásim, (vidím, že už asi nikto nechodí na túto stránku), že sa mi to relatívne všetko vyliečilo, nemám žiadne ťažkosti, dala som si aj vybrať mandle v 9/2017,nakoľko som mala opakovane raz do mesiaca zápaly hrdla, to bolo ešte v 9/2017. Potom to už bolo len a len lepšie. Mohlo to byť spôsobené aj tými mandľami, zápal behal po tele a zasiahol najcitlivejsie miesto. Sledovaná som bola ešte do 11/2018. Kolchicin som brala do 2/2018. Injekcie na podporu imunity od 7-12/2017.Potom už len podľa potreby. Ale keďže Dr. zmenila zamestnávateľa a mňa už nezoberie do starostlivosti, tak dúfam ze sa to už nevráti. Podľa Dr. by sa to vrátiť nemalo, aj keď na 3.krát by ma to asi neprekvapilo. Momentálne som fit, po mamografii a čakám na magnetickú rezonanciu o mesiac. Ako ste na tom vy ostatné?

  • Tak, tu uz pisem asi len ja, ale ved keby niekto potreboval info, takje to fajn. Takze od poslednych, ziadna zmena. Liecba zacala 12/2018 colchicin dispert, zo zaciatku 3 x denne, skorocelove listy prikladat rovno z mrazaku a pila som aj skoricelovy caj, po dvoch mesiacoch tabletku len 1x denne a skorocel ostal, okamzite zaciatkom liecby prestalo boliet, tvrdnut, zapalovat, krasne sa to vsetko stiahlo, ziadne hrcky bolave. I ked podotykam, 2x mi topred touto liecbou rezali a vratilo sa to. A az potom som sa dostala k tejto pani doktorke. Liecba skoncila 12/2019.stale chodím na kontroly a zatiaľ sa nič nevratilo, nezapalili a neboli. Zial ta jazva, je trochu zvláštna, ale tiez ju kontroluju dve rôzne lekarky, ale pokiaľ sa tam nič netvorí alebo nic nevytvara, som spokojná. Z bradavky pri skuseni ci nieco ide, tak ide. Histologia zatial neprisla nato, ze co, mnozstevne asi ako dve omrvinky. Tak zatial tak. Snad ste vsetci ok a vporiadku.

  • Marki7825.4.2023 19:01

    Já mám švagrovou a ta už to řeší přes rok, kortikoidy, zabraly, ale v momentě, kdy je přestala brát, se to po pár měsících vrátilo zpět, doktoři nevědí, co s tím. Je možné se třeba obrátit na tu paní MUDr. Minarikovou třeba ke konzultaci? Děkuji

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 217 otázek, kterým se dostalo 271 565 odpovědí a 409 748 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se