co je nejlepší na opruzeniny

Otázku položila: Anonymní uživatelka #346989 26.10.2021 16:32

Ahoj, poradíte, co se vám nejlíp osvědčilo na opruzeniny u nejmenších? Nebo i co ostatního je dobré mít doma v lékárničce? Jestli nějaká probiotika nebo na bolest a horečku pro jistotu. Děkuji. Čekám první dítě a brzy mě čeká porod a podle okolí jsem tohle trochu zanedbala, když nemám nic připraveného kromě bepanthenu. Tak se ptám tady. Díky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Siginnka26.10.2021 22:57

    Já u dětí používám sudocrem, bepanthen jsem zkoušela jen jako vzorečky, který jsem dostala, ale nebyla jsem s ním spokojená. 2 děti měly jako miminka citlivější pokožku, a to občas už i sudocrem nepomohl, tak nastoupila zinková mast a nyní u nejmladší dcery (5 měsíců) použiji i klasický zásyp. Ale je to hodně individuální, co jednomu miminku vyhovuje, druhému už nemusí :-)

  • Neřekla bych že Vám do toho má co okolí kecat !
    Já měla jen bepanthen a zbytek se dokupovat postupně co bylo třeba. Pokud nežijete na konci světa, tak se vždycky dá do lékárny zajít.
    Jinak od Weledy je moc dobrej krém na opruzeniny, používám když už nic moc nefunguje. A léky na horečku budete nejdřív potřebovat až po prvním očkování ( ve 3mesicich). Probiotika jen když budete mít problém s kolikami, my měli Biogaju s vit D ( od 1mesice ) a můžu jen chvalit.
    Jinak dejte na sebe a vás rozum a cit, ne co vám tvrdí okolí.

  • Nepřeháněj to, nakoupis podle potřeby až po porodu.
    Na mazání po přebalování jsem měla bepanthen/sudocrem, možná bych koupila i Panadol nebo nurofen sirup, kapičky na boleni bříška (já měla Sab simplex). Líh na ošetření pupíčku, oční vodu a sterilní ctverecky.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 190 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 667 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se