Na jakou VŠ

Otázku položila: Anonymní uživatelka #427141 26.3.2021 9:03

Zdravím, mám si vybrat na jakou jít vysokou, nejraději bych se viděla na pozici ředitele školy. To bych se ale musela stát učitelkou a pak bych neměla jistotu, že se někdy vůbec ředitelkou stanu. Myslíte, že je reálná šance?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Tak pokud neplánuješ rodinu, směle do ředitelování. Náš ředitel byl ráno v 7 práci a odcházel z práce kolem 18. hodiny. Řešil papíry, opravy střechy, poskytovatele internetu, všemožné dodavatele všeho možného, pedagogický kariérní růst pedagogů, nespokojené rodiče, pořád nějaké schůze na městě se zastupiteli, s ostatními řediteli, se čtenářskými školami, do toho teď se školou sloučili dvě MŠ, takže o přestávkách běhal tam, řešil personální věci ve školkách, zápisy dětí do školek i do školy a ještě určitě milion dalších věcí, které jsme my učitelé ani neviděli a brali jako samozřejmost, že fungují. Byl to PAN ŘEDITEL, nejlepší na světě. Už je v důchodu, nová ředitel na prd, ale na jeho místě bych jako žena být nechtěla. Člověk na ředitele musí mít schopnosti z různých oborů, nejen pedagogického.

  • Francy26.3.2021 9:27

    A máš politické ambice? Být ředitelem školy není jen být šéf a řešit školní záležitosti, dost často jsou to vlivní lidé i v zastupitelstvu města apod.

  • proč se chceš stát ředitelkou školy? co by tě na tom lákalo?
    u nás býval dlouhé roky ředitelem člověk co byl zároven i učitel některých předmětů. a považuji to za lepší než ředitel bez těch znalostí okolo - bez vazby k žákům i bez autority která je s tím spojená.
    před rokem jsme na škole dostali novou ředitelku a je to děs. ženská co dělala ředitelku v MŠ dělá ředitelku ZŠ - absolutně nechápe ty rozdíly, že v MŠ měla 4-5 tříd po 20 dětech, tady má 9 ročníků kde jsou v ročníku minimálně 2 třídy a počet dětí 20-30. dosazená zastupitelstvem - nespokojení jsou všichni- učitelé i rodiče.

  • LadyDanka26.3.2021 14:06

    Podle mě je dobré se na tu pozici postupně dopracovat, pamatuji si to i ze své školy, když sleduju kdo to tam řídí teď, taky to byla učitelka informatiky a teď to tam celé vede, takže bych na to šla postupně když už, ať jako ředitelka, pak máš pak ponětí co obnáší i to učení a můžeš se do svých kolegů lépe vcítit.

  • Radka8926.3.2021 20:10

    Dobrý podvečer, přidám se do zajímavé diskuse...
    Také učím, již čtvrtým rokem... nastoupila jsem za "staré" paní ředitelky, která už tu pozici dělala přes dvacet let. Neříkám že byla dokonalá, ale za ty roky měla jakýsi "čuch" na lidi, dokázala s nimi jednat a měla nadhled, který si za ty roky vytvořila. Pak se znelíbila vedení města, byla odejita a dosazena nová, lepší... No... je to děs, absolutně neví která bije, pro jistotu si dosadila i nezaučené zástupce a teď v této nelehké době se v tom strašně plácá... Ale proč to tu vlastně píši...
    Všimla jsem si z diskuze, že je to častý model... Město si dosadí svého člověka, nebo se pletu? Zdá se mi, že se město až nějak často plete do pozic ředitele na základkách... či ne?

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se