Kuchyň

Otázku položila: Bývalá uživatelka #3971 27.8.2018 12:04

Ahoj. Přemýšlím o kuchyni do nového domu. S čím máte dobré zkušenosti? Hodně jsem slyšela o Ikea, ale jsem trošku skepticka. Diky moc

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • piprdka27.8.2018 12:31

    Oslovila bych truhláře.. ten Vám udělá kuchyň na míru a nemusíte řešit omezení typizovaných sestav (ač o nich tvrdí, že jsou dělané na míru, není na míru jako na míru).. zvlášť, jestli máte trošku atypický prostor..

  • sisterrys27.8.2018 13:23

    Není nad to si připlatit a nechat si ji udělat od truhláře. Jednak si ji uděláš sobě přesně na míru a jednak truhlář použije kvalitnější materiály.
    Manžel je truhlář, takže do toho trochu vidím. Nábytek typu ikea, jamall apod. je dělaný z levnějších desek (manžel tomu říká lisovaný papír, jestli to je fakt jen z papíru, nevím, každopádně životnost je nižší než u lamina, ze kterého běžně truhláři vyrábí).

  • Řekla bych, že hodně záleží na tom, jaké má člověk nároky a co od toho očekává.
    Ve starém bytě jsme měli sektorovou kuchyň z Orfy, takže polskou. Byla jsem s ní spokojená, věděla jsem, že ji nemám navždy, líbila se mi a vyšla tenkrát na 25 tis. Byla teda menší ve tvaru L asi 2,5 x 1,8 m, ale dvířka měla z masivu. Měli jsme ji cca 10 let a přišlo mi, že se za celou dobu nezměnila. Žádné známky opotřebení kromě ošoupaných plastových úchytek jsem nezpozorovala.
    Teď půlroku bydlíme ve vlastním domě, kde jsme chtěli kuchyň jednak krásnou, moderní a pokud možno na celý život :D Oslovili jsme truhláře a nechali si ji udělat přímo na míru podle toho, jak jsem si ji navrhla. Byla teda hodně drahá. Bez spotřebičů nás vyšla na 200 tis., ale jsme maximálně spokojeni. Je obrovská - má tvar U + z jedné strany jakoby bar. Kdybych ji narovnala do jedné řady, tak ji mám dlouhou neuvěřitelných 11 m, horních skříněk 4 m. Cena se nám teda hodně vyšplhala nejen velikostí, ale i tím, že jsem chtěla šuplíkový systém (jen v baru mám normální otvírací skříňky) a také takové ty výsuvné košové systémy (spížková skříň, rohové skříňky atd.). No a manžel chtěl dražší materiál, který by měl být mnohem odolnější. Je bílá ve vysokém lesku a truhlář nám dal na výběr dva druhy materiálu. Ten náš stál skoro dvojnásobně oproti levnějšímu, ale neměl by jít tak snadno poškrábat a má pěkně zalisované hrany, jakoby komplet dvířka byla zavakuovaná ve folii, takže by se ty hrany neměli odlepovat nebo bobtnat. A musím říct, že těch peněz nelituju.
    Když to srovnám s kuchyněma od příbuzných a známých, tak jedni mají právě ten levnější materiál a po 4 letech bydlení se jim už hrany odlepují. Jedni si nechali dělat v Oresi, jak to tu někdo již psal, a byli naprosto nespokojeni - něco jim udělali úplně jinak, digestoř nemají uprostřed nad varnou deskou, protože jim to taky pokazili a to v půlce zakázky je prý vyhodili a nechali to raději dodělat nějakého truhláře.
    Takže fakt si musí člověk prvně ujasnit, kolik chce investovat a co vlastně chce.
    Navíc u těch truhlářů je super, že si poradí s každým problémem. Roh jsme samozřejmě neměli v pravém úhlu a navíc musel vymyslet jak udělat parapet, protože máme nad pracovní deskou okno. To u sektorek moc nejde.

  • vanilka0731.8.2018 9:32

    Ja mam doma Ikea kuchynu uz asi 7 rokov, tak isto moja kamaratka a aj moj brat. Kolega v praci tiez. Vsetci sme spokojni. Nemam problem s kvalitou, cena bola primerana. Jediny problem s Ikea je, ze je atipicka rozmerovo. Mne to velmi vyhovuje, ze kuchynska linka je vyssia ako standardne kuchyne, lepsie sa pri tom stoji, umyva riad. Priatel to tiez velmi ocenuje, ze sa nemusime u linky hrbit. Druha vec, co je nevyhoda, ze ako je to vsetko atipicke, je nutne si kupit spotrebice Ikea alebo fakt velmi presne vsetko merat a kalkulovat a hladat, co tam bude pasovat. Osobne mam Ikea dosku aj trubu a som velmi spokojna. Mycku som si vzala inej znacky a problem nebol. Takze za mna, ak sa ti pacia ich prvky, doporucjujem.

  • My jsme si nechávali dělat kuchyň u truhláře ze dřeva. Nechtěla jsem z překližky, nebo jiné napodobeniny dřeva, co teď nabízejí v obchodech. Už máme kuchyň skoro zařízenou, už nám chybí jen nějaké kvalitní nože. Našla jsem německé nože https://www.bavimevarit.cz/kvalitni-nemecke-kuchynske-kovane-noze/ tak nějaký vyzkouším.

  • Zalezi na penezich. Chces kuchyň za 50 nebo 500 tisic?

  • OveckaVeru27.8.2018 12:33

    Záleží i jak moc chceš investovat :) Pokud chceš investovat, nech si udělat kuchyni na míru. My jsme počítali s tím že budou děti (a pokud budou po tatínkovi tak budou hřebíkama malovat po zdech :-D), tak jsme nějak extra investovat nechtěli a normálně jsme objednali kuchyň z Polska. Dovezli nám ji až do domu. Je podle mých představ a místo nějakých 70 000 které by vyšla normálně nás vyšla na 15 000 a slouží v pohodě. To víš že je to o něčem jiném než kdyby to bylo z masivu ale takto mi nebude tak líto když se nějak omlátí, poškrábe nebo počmárá. :) Trochu jsem si to přizpůsobila ke svým potřebám (výška) a jsem spokojená :)

  • Pokud chces mit i vestavene spotrebice, asi bych se Ikee vyhla. My mame kuchyn i s vybavenim od Oresi.

  • Já mám Ikeu i s vestavěnými spotřebiči a spokojenost už 2 roky.

  • Máme z Ikey kuchyň i vestavné spotřebiče a jsem spokojená. Zvlášť jsme kupovali jen ledky a pracovní desku, protože tu jsme potřebovali na míru a obojí bylo v ikee děsivě drahé ani jsme tam nenašli desku, co by se nám líbila.

  • Zasla bych za truhlarem. Nas vysla linka od truhlare na nejakych 35 bez spotrebicu, vsechny systemove vychazely 50+. Vedela jsem co chci a prostor trochu narocnejsi.

  • petulinkaa1327.8.2018 23:25

    Záleží co chceš, jak velkou a jaké máš finanční možnosti. Mamka mela nádhernou kuchyň se spotřebiči atd. do U z Ikey a BOMBA!! viděla jsem i ty šílene premodernizovane kuchyně za které chtějí 200 000kc,kde je to jen o značce, truhlar je taky dobrá volba (nechal si dělat tata i brácha) a taky super, na výběr je určitě dost, jen je to o ceně, vkusu atd. :-)

  • Zdravíčko :-) Nám dělal na míru kuchyň truhlář. Sestavovali jsme skříňky s katalogu a pak se to objednalo. Truhlář nám dával pak kuchyň do stavu funkčnosti. Spotřebiče jsme si kupovali a vybírali sami. Vyšlo nás to levněji a co se týče třeba světla, tak jsme šli do lustru, který jsme si vybírali ze stránky https://lustry.nabytker.cz/ Může posloužit jako inspirace ;-)

  • My jsme si nechali udělat kuchyň od truhláře na míru, abychom ji měli perfektní a stejně to není dokonalý. I když nám radil, jak ji zařídit, až časem při vaření zjišťuju, co mělo být jinak. Třeba světlo je udělaný špatně, ale to šlo naštěstí vyřešit pomocí LED pásku, který jsem si objednala z https://www.stollsmart.cz/led-pasky/ . To byl takový největší problém.

  • Ahojte, já jsem také přemýšlela o nové kuchyni a požádala manžela, aby to semnou prokonzultoval. Nakonec jsme se shodli, že je opravdu potřeba nová a tak jsme hledali na internetu. Nakonec jsme narazili na tuto, která nám přišla jako nejideálnější možnost :-) https://www.hmnabytek.cz/kuchyne/

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 427 otázek, kterým se dostalo 272 183 odpovědí a 410 171 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se