Co jste delaly pres mateřskou?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #421396 23.9.2019 23:57

Zajima me, co jste delaly, kdyz jste byly s miminkem na materske? Zacaly jste podnikat, Studovat, nejak se vzdelavat, nasly nejaky konicek? Nebo jste nasly samu sebe? :) Co jste delaly? :) Nebo plně jen venovaly miminku a na ostatni nebyl cas? :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • :-D:-D:-D:-D:-D:-D zřejmě ještě nejste na mateřské, že? :-D
    Některé maminky to nejspíš zvládají, ale řekla bych, že jsou to výjimky. Myslím, že nebudete muset řešit co s volným časem. Miminko to za vás vyřeší. :-D

  • WojKa24.9.2019 7:15

    Souhlasím s Buterfly...:-D A pokud se jo člověk bude nudit, může si pořídit za chvilku další dítě, to už můžu zaručit, že veškerá nuda zmizí a pak matka neví, co dřív. :-D

  • buccaneerka224.9.2019 11:17

    Původně jsem měla v plánu studovat na rodičovské angličtinu a udělat si řidičák. Ale jelikož jsem státnicovala týden před porodem, tak první rok jsem neměla chuť nic dalšího studovat (studovala jsem dvě vysoké po sobě, takže 10 let bylo fakt dost).
    No, podnikání mě neláká, ale přestěhovali jsme se na barák, každý druhý týden mám ke své 15měsíční dceři doma na starost ještě čtyři kluky (12, 10, 8 a 4 roky), takže to je jenom nonstop neustálé chystání jídla, mytí nádobí, mezitím ve volné chvíli kojím, uspávám, něco sem tam uklidím, přečtu si knížku, jedeme na výlet, dvakrát až třikrát týdně vyrážím s malou do mateřského centra na různé aktivity a doma sama tvořím hračky a teď jsem nově objevila, že mě baví účastnit se výměn vyráběných aktivit, hraček a pomůcek pro děti. To je pro mě relax, zábava, něco užitečného a taky kontakt s lidmi, se kterými mám pocit, že děláme něco smysluplného.

  • Danyska24.9.2019 12:17

    Já jsem si dovolila nechat jeden "koníček" a sice,že mám malý ženský sboreček,zkouška jednou týdně.Dokud byla dcerka "nelezoucí,nechodící",chodila na zkoušky se mnou,absolvovala se mnou i několik koncertů,kdy beze mne byla ale vždy max 30minut(i tak to bylo vždy s pláčem),teď je to moje výsostná dvouhodinovka,kdy ji hlídá tatínek a já na zkoušce s holkama vlastne odpočívám.Ale vzhledem k tomu,že v lednu čekáme druhé, myslím,že i tuto kratochvíli budu muset odložit a budu plně v zápřahu.Jinak jak píšou holky-úspěch je,když se člověk sám a v klidu vyčůrá,jím za pochodu/poklusu,úklid s manželem napůl a relax je procházka s kočárkem,když dítě spí....Kdo na MD studuje a dostuduje,před tím se hluboce kláním!O podnikání ani nemluvím,neumím si vůbec představit.

  • terryk24.9.2019 10:40

    Nestíhala jsem vůbec nic, ani spát ani jíst :-D úspěch byla samostatná návštěva hajzliku :-) takže místo toho, abych se rozvíjela, jsem zcela zakrnela a oklestila se na mód přežití. Tobě ale přeji hodně štěstí :-)

  • moje nejčastější činnost na mateřské byla (a stále je) snažit se přežít... nejlépe tak, aby přežilo i dítě a neshnili jsme doma. Pravda je, že první rok jsem ještě dodělávala vysokou školu takže jsem se prolívala litry kafe a coly, abych se udržela naživu. No a pokud byl manžel doma a mohl pohlídat malou, tak jsem letěla do fitka shazovat poporodní kila (všech 30). No teď čekáme druhé a už teď se bojim, jestli to přežiju.

  • Záleží na miminku. Moje dcerka me prvni rok zamestnala nonstop. Fakt jsem rikala, ze vlastni život ani nemam. Ale ona byla htozne ubrecena, nespokojena a nespava. Kamaradka ma holcicku co se ji v noci vzbudila jednou, pak rano a prospala zas jeste cele dopoledne. A odpo si holcicka casto vystacila sama koukanim kolem sebe. Ta se opravdu nudila. Moje potřebovala furt zabavovat a nevydrzela ani u niceho dlouho. Ani projizdky kocarem, ze by koukala kolem sebe, moje me zamestnala na max. Az kdyz mela dva roky, tak jsem se dala na autoškolu, kterou jeste dodelavam.

  • plně věnovala :D upřímně moc nevím, kdo co při mateřské dokáže. já byla z počátku šťastná za wc, najíst se..spánek neřeším :D ten jsem praktikovala s malým, vždycky. u druhého horší..a uklízení o tom se nebavíme..jen nutné udržení pořádků. nechápu, jak jsem to mohla zvládat bez sušičky :D a velké pračky. koníček byl jít se psem a kočárkem ven :D

  • Asimka24.9.2019 11:03

    Já jsem při dálkovém studiu magisterskýho studia otěhotněla, porodila a teď v lednu, až bude malýmu 20 měsíců budu dělat státnice :-D ...šlo to mnohem pomaleji, bylo to náročný a veelikou část péče obstaral manžel..když se chce, jde to..ale stojí to hodně sil, nervů, slz, potu a spoustu neprospaných nocí :D :(

  • v době, kdy dítko spalo jsem od jeho 1 roku pracovala na homeoffice do práce - časově 2-4h denně max. (byl týden kdy jsem nemusela nic, a jindy ty 4h 3-5 dní za sebou), bylo to ale na úkor mého vlastního odpočinku, který bych bývala ale taky potřebovala. usnadnilo mi to potom návrat do práce po rodičáku. ale pokud nic nestíháš, tak se tím nijak netrap. je to hodně individuální co se dá a nedá doma stíhat, zda máš k tomu dům se zahradou nebo jen byt.

  • Do synova roku jsem nic moc jiného nezvládala. Teda jako jo, nějaký koníček jsem si našla, ale moc na to nebyl čas. Pak kolem toho roku přišla separační úzkost a to si matka může nechat zdát úplně o čemkoli. Byl na mě přilepený, že jsem nemohla skoro nic. No, mohla bych se věnovat čtení. Tomu jsem se taky začala více věnovat po tom jeho roce, u kojení, když spal... A hrozně mě to chytlo. Pak mě taky ještě hrozně chytlo pěstování na zahrádce a na balkoně a zpracovávání úrody. To mě drží doteď. Syn má 22 měsíců. Odpoledne spavá a já se můžu venovat svým koníčkům. Je to super :) Na zahradu taky chodíme spolu. Kdyby me měl naplňovat jen on, tak už tu asi ležím s depresí.

  • vystudovala jsem bakalaře (začla jsem, když jsem zjistila, že čekám třetí, dokončila jsem za tři roky, státnice jsem dělala ještě v šestinedělí se čtvrtým), zrekonstruovali jsme byt (to jsme měli jen dvě děti), naučila jsem se plést z papírových ruliček, drátkovat, při čtyřech dětech (nejmladšímu byl rok) jsem musela nastoupit do práce (učitelka ve školce) - dělala jsem rok a půl, do toho jsme začli s rekonstrukcí domu (pořád děláme), teď mám pět dětí (10,7,5,3,za měsíc rok) a učím se háčkovat, plést a teď konkrétně šít na stroji (začla jsem s tím minulý týden - k narozeninám jsem dostala šicí stroj), do toho doučuju logopedii děti v sousedství. ale je fakt, že v podstatě nemám soukromý život, na kafe jsem byla s kámoškou naposledy před 10-ti lety, nemám přátele, jen známé, nechodím k holičovi, nebo na kosmetiku, v kině jsem byla za posledních 10 let asi 3x... takže tak.... zas mi to vcelku utíká:-p

  • petulinkaa1325.9.2019 23:01

    volného času na první mateřské bylo hafo, ale prostě jsme si užívaly jak ja s dcerou a celkově jako rodina, ted na druhé mateřské je větší frmol, starsi dcera ve škole, k tomu barak, zahrada atd. ale přesto si vlastně užíváme a neokradala bych to něčím jiným, na to jednou bude času dost až si holky půjdou vlastní cestou ;-)

  • I s miminkem se dá najít volný čas. Nevěřím tomu, že ne. Jen je potřeba si vše dobře naplánovat a skloubit. Já mám dvě malé děti a i tak si najdu čas pro sebe. Není to každý den, jen tak jednou nebo dva krát do měsíce, ale to stačí. Ráda jezdím na ryby. U vody si nejlíp odpočinu :-) . Na letošní sezónu jsem si koupila nové pruty z https://www.parys.cz/rybarske-pruty/ a chytá se s nimi skoro samo. O to mám z těch svých volných chvil větší radost :-) .

  • MagdaRadilka819.1.2023 20:33

    Já jsem začala na mateřské pomáhat tátovi ve firmě a vypadá to, že tu zůstanu i po mateřské. Dal mi za úkol zlepšit SEO, tak jsem kontaktovala firmu https://kvalitneseo.cz/ a teď s nimi vše řeším. je kolem toho tolik práce, že by mi to vydalo klidně na plný úvazek. Jen najít ten čas a skloubit práci a rodinu.

  • Karla564628.3. 4:08

    Dobrý den, když jsem byla na mateřské dovolené s miminkem, tak jsem se snažila svůj čas co nejlépe zorganizovat a efektivně využít. Kromě péče o dítě jsem se věnovala i svému osobnímu rozvoji. Začala jsem studovat online kurzy různých oblastí, které mě zajímaly, a hledala jsem nové kreativní koníčky. Objednala jsem si i na internetových stránkách https://webmailshop.eu/ firmu, která mi vytvořila web na míru.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 515 odpovědí a 409 718 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se