menstruace na táboře

Otázku položila: janicka14 31.7. 11:31

V sobotu jedu na 2 týdny na tábor a bojím se, že dostanu menstruaci. Nebude tam tekoucí voda, na záchod se chodí na latrínu a koupe se tam v řece. Moc nevím jak to tam zvládnu. Taťka mi koupil vložky a řekl, že to zvládnu. (mamku nemám) Je mi 10 a menstruaci mám nepravedlnou. Naposledy jsem ji měla fakt silnou. Tak nevím.

Tak jsem menstruaci nakonec dostala. Byla zase silná a hodně mě bolela. Moje vložky se vždycky srolovaly a dostalo se mi to na kalhotky a kraťasy. Hlavně proto, že jsme se pořád hýbali. Dostalo se mi to druhý den i do spacáku :( Řekla jsem to zdravotnici a ta mi dala lepší vložky. Další den mi jiná vedoucí pomhla všechno vyprat a jeden z kuchařů mi každý večer donesl flašku s teplou vodou na bolesti.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • zdenickag31.7. 15:01

    Ahojky já si sebou vozím dětské vlhčené ubrousky a tím se otírám.

  • KateKol31.7. 17:55

    Dneska jsem viděla v DM drogerii bezoplachovou intimní pěnu od Chilly, to může také trochu pomoci 👍.

  • syd31.7. 14:43

    Buď se můžete zeptat někoho, kdo na tom táboře už byl, nebo táborovýho vedoucího, jak to tam holky dělaj, jestli tam jsou skutečně nevyhovující hygienický podmínky, nebo menstruaci oddálit pomocí prášků, pokud na to neni pozdě. Víc než krev z menstruace by mě na takovým táboře bez tekoucí vody teda děsila představa, že si nebudu mít kde umejt ruce po kadění. Jsi si fakt jistá tou informací o absenci tekoucí vody? Nestrašil tě někdo jenom/nedělal si srandu? Protože si moc nedovedu přestavit, že to je legální, pořádat takovej tábor pro děti.

  • mary31.7. 15:52

    Doporučuju menstruační kalíšek :-), je to nejpohodlnější a nejhygieničtější cestovní varianta... V kombinaci s neparfemovanými vlh.ubrousky (ideálně kompostovatelné).

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 394 otázek, kterým se dostalo 272 093 odpovědí a 410 115 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se