jidlo do mrazaku pred porodem

Otázku položila: Bývalá uživatelka #20179 20.9.2011 21:15

Holciny, co jste chystaly pred porodem za jidla do mrazaku?? Ja dnes delala hovezi polivku, pry se priteli bude hodit po zapijecce :-). Zitra mam v planu gulas - ten jsem sice jeste nezamrazovala, takze poprve. Mate jeste nejake tipy aby mi milacek neumrel hlady a nasledne treba i ja :-)))

Ja mam bezlepkovou dietu takze zahustovat urcite nebudu, ale za plnene papriky diky, to jeste udelam. Presne jak pise lulatko nektera nemame to stesti, ze mame babicky a partnery kteri se o nas budou starat a nakupovat nam. Bud to neumi nebo nemaj cas,ale to je jedno, tezko se to nekterym vysvetluje, ze je kazdy samostatny. Ja normalne totiz velice nic nezamrazuju tak s tim nemam moc zkusenosti co vsechno se da do mrazaku dat. Kazdy den jsem varivala,ale myslim, ze pak toho vcasu asi nebude, tak chci mit jistotu :-) Diky holky.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • vůbec nic jsem předem nechystala, mám ráda čerstvé jídlo a přítel si v případě nouze umí uvařit sám

  • lulatko20.9.2011 21:53

    Nejde ani tak o chlapa, ale já byla ráda, že jsem po příchodu z porodnice musela něco "klohnit" co nejméně. To jsem pak byla ráda za již předpřipravené polotovary. Spoustě novopečeným maminkám přijedou pomoct třeba novopečené babičky, někdo jiný to štěstí nemá. A co si budeme povídat, většina chlapů si ve vaření moc nelibuje, když už, tak spíš jde o nějaké nouzovky. Takže pro inspiraci: nezamrazuj nic, co je zahušťováno moukou či jíškou. Po rozmražení to bude jakoby zdrclé. Já kromě vývaru měla zamraženy švestkové knedlíky, takže je stačilo pouze uvařit a posypat dle libosti, dále jsem měla připravené již naplněné paprikové lusky - jen jsem již udělala pak rajskou a nechala je v ní pak uvařit, knedlík k tomu v pohodě z krámu. Jestli máš ráda ryby, není k zahození koupit třeba pstruhy a zamrazit je. Na pánvičce se pak na másle udělají rychle, uvařit k tomu brambory pro vás oba pak už zvládne i chlap.

  • Také jsem nic nevařila. Manžel je dospělý chlap a uměl se o sebe po dobu pěti dní mé nepřítomnosti postarat :o)

  • Martasek8920.9.2011 21:21

    Moje řeč, má snad ruce, tak ať se stará :P

  • tak nekteri chlapi varit neumi,tak je jessicek starostliva manzelka,ja bych take resila zamrazovanim,nech to jen poradne vychladnout a pak do krabicek do mrazaku a je to,das tam i pecivo cokoliv,klobasy,a zbytek uz si ohreje...

  • já mám v mrazáku vždycky boloňskou omáčku na špagety a pak jak psala lulatko - plněné papriky,ovocné knedlíky.A jinak po porodu jsme to občas řešili tak,že přítel zašel pro "hotovku" do restaurace.A když jsem něco vařila,tak jsme to vždycky jedli 2 dny.

  • Dle mého názoru by měl chlap aspoň něco málo umět uvařit, stejně tak i ženská. Chápu, někoho to moc nebaví, nebo na to není, ale i my maminy si potřebujeme někdy odpočinout a hodí se veškerá pomoc partnera.

  • taky bych mu nic nechystala vzdyt je dospelej,kdyz si neumi uvarit tak si ma zajit do restaurace...nevidela bych v tom takovy problem :-ú)

  • Ahoj, co treba spitzy? ty my mame v mrazaku skoro porad, kdyz neni cas, proste jen vytahnu, muzu k tomu udelat ryzi, brambory, bramborova salat, kasi, hranolky... nebo polit vypekem, kdyz den predtim varis treba kure... kombinaci nespocet :-)

  • micika21.9.2011 9:01

    mno já sem na tom uplně stejně s Jessicek..chlap mi neumí uvařit nic a když se pokusí, je to katastrofa, takže sem mu-nám před porodem taky navařila...mrazím i zahuštěná jídla, sice to nevypadá, ale dá se to jíst, na chuti to nic nemění..leda že do mrazáku méně kořením, ono všechno totiž zmrazením zvýrazní, hlavně zeslaní....mělijsme navařené hlavně polívky, zeleninovou, kuřecí,brokolicovou, květákovou,rajskou...pak lečo, guláš,čínu,rajskou, koprovku...už ani nevím co a párkrát mi po návratu domu dojel pro jídlo do školky. taky sem mu napsala tipy co si zvládne udělat sám jako že si má koupit kuřecí řízek, jen posolit a popepřit a upéct, brambory a rýži si uvařit umí, nebo si opekl lanč a tak...

  • třeba na dovolenou švagrová chystávala jídla do sklenic na zavaření. takové jídlo máš okamžitě bez rozmražení ke spotřebě a nezabere to na mrazáku tolik místa. do sklenic se dá nachystat třeba i lečo, maso na štávě. co mám zkušenost se zamrazováním, tak rozhodně ne zelí, a i vývary ztrácí na své původní síle.

  • já bych zavařila sekanou do sklínky :-D

  • A co spenat? Je to rychlovka :-)
    Jinak ja taky nevarila. Mame tu blizko tchyni, takze pozvala manzela at chodi na obed k ni :) A pak kdyz jsem prijela z porodnice tak mi donesla taky navarene, takze jsme byli spokojeni vsichni :D

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 468 otázek, kterým se dostalo 272 357 odpovědí a 410 242 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se