jidlo do mrazaku pred porodem
Holciny, co jste chystaly pred porodem za jidla do mrazaku?? Ja dnes delala hovezi polivku, pry se priteli bude hodit po zapijecce . Zitra mam v planu gulas - ten jsem sice jeste nezamrazovala, takze poprve. Mate jeste nejake tipy aby mi milacek neumrel hlady a nasledne treba i ja ))
Odpovědi (podle hodnocení / podle data)
-
20.9.2011 21:53
Nejde ani tak o chlapa, ale já byla ráda, že jsem po příchodu z porodnice musela něco "klohnit" co nejméně. To jsem pak byla ráda za již předpřipravené polotovary. Spoustě novopečeným maminkám přijedou pomoct třeba novopečené babičky, někdo jiný to štěstí nemá. A co si budeme povídat, většina chlapů si ve vaření moc nelibuje, když už, tak spíš jde o nějaké nouzovky. Takže pro inspiraci: nezamrazuj nic, co je zahušťováno moukou či jíškou. Po rozmražení to bude jakoby zdrclé. Já kromě vývaru měla zamraženy švestkové knedlíky, takže je stačilo pouze uvařit a posypat dle libosti, dále jsem měla připravené již naplněné paprikové lusky - jen jsem již udělala pak rajskou a nechala je v ní pak uvařit, knedlík k tomu v pohodě z krámu. Jestli máš ráda ryby, není k zahození koupit třeba pstruhy a zamrazit je. Na pánvičce se pak na másle udělají rychle, uvařit k tomu brambory pro vás oba pak už zvládne i chlap.
-
21.9.2011 9:01
mno já sem na tom uplně stejně s Jessicek..chlap mi neumí uvařit nic a když se pokusí, je to katastrofa, takže sem mu-nám před porodem taky navařila...mrazím i zahuštěná jídla, sice to nevypadá, ale dá se to jíst, na chuti to nic nemění..leda že do mrazáku méně kořením, ono všechno totiž zmrazením zvýrazní, hlavně zeslaní....mělijsme navařené hlavně polívky, zeleninovou, kuřecí,brokolicovou, květákovou,rajskou...pak lečo, guláš,čínu,rajskou, koprovku...už ani nevím co a párkrát mi po návratu domu dojel pro jídlo do školky. taky sem mu napsala tipy co si zvládne udělat sám jako že si má koupit kuřecí řízek, jen posolit a popepřit a upéct, brambory a rýži si uvařit umí, nebo si opekl lanč a tak...
-
21.9.2011 10:13
třeba na dovolenou švagrová chystávala jídla do sklenic na zavaření. takové jídlo máš okamžitě bez rozmražení ke spotřebě a nezabere to na mrazáku tolik místa. do sklenic se dá nachystat třeba i lečo, maso na štávě. co mám zkušenost se zamrazováním, tak rozhodně ne zelí, a i vývary ztrácí na své původní síle.
-
21.9.2011 17:20
A co spenat? Je to rychlovka
Jinak ja taky nevarila. Mame tu blizko tchyni, takze pozvala manzela at chodi na obed k ni A pak kdyz jsem prijela z porodnice tak mi donesla taky navarene, takze jsme byli spokojeni vsichni