Xenergie zkušenosti

Otázku položila: Bývalá uživatelka #174041 26.2.2016 12:31

Ahojte holky, v otázce energií jsem drobátko bezradná a proto se obracím na vás, zda byste mi mohly v tomto směru poradit. Nastěhovala jsem se do nového bytu 1+1 a jeho majitel nechal napsat elektřinu na mě, což jsem upřímně nečekala. Nicméně asi po měsíci, když už jsem byla zabydlená, se k nám do baráku vloudil podomní prodejce, bylo to večír, takže už jsem byla doma, jinak by měl asi smolíčka. Mumlal něco o společnosti Xenergie, a že je to alternativní dodavatel a já nevím kdo si co si, a že na trhu poskytují laciný tarif na odběr elektřiny a plynu. Stalo se mi toto celé poprvé, tak jsem s pánem smlouvu uzavřela, říkala jsem si, že by to mohlo být fajn a já mohla třeba něco málo ušetřit. Ale teďka když na to koukám zpětně, tak o tom začínám drobet pochybovat. Máte některá s touto firmou zkušenost, můžu být bez obav?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Tak to mě to nepřijde, že je to automatické, že majitel přepisuje energie hnedka na vás. Moje ségra se v listopadu s přítelem přestěhovala do podnájmu do Prahy a energie má majitel napsaný furt na sebe a oni mu za ně platí. A přijde mi i dost vtipný, že tu některá píšete, že firmu ani neznáte a hnedka že je to podvod. Určitě bych ji nehodnotila jen dle podomních agentů, ty má v dnešní době kdejaká firma a to jak malá tak i velká. U alternativce jako Xenergie apod. bych se v první řadě blíže seznámila s jejich VOP a koukla na jejich ceník, případně bych si nechala udělat rovnou propočet na svou domácnost. Každopádně bych v tom hnedka neviděla to nejhorší. ;-)

  • Je to alternativec, takže cenově určitě bude výhodnější než giganty na trhu. Nicméně pokud od něj budeš chtít pak odstoupit, bude třeba, aby sis hlídala veškeré termíny, jinak by si na to mohla ještě doplatit. Každopádně za energie na tom můžeš ušetřit nějaký kilčo.

  • My jsme u nich smlouvu podepsali kvůli lepším cenám, známí nám doporučil jednu super kalkulačku, která má být nezávislá, tak že ta nám k volbě hodně napomohla. Letos jsme u nich po prvním roce měli vyúčtování s přeplatkem.. myslím, že to bylo nějakých 2300 korun, drobný si nepamatuju. V tomhle směru tedy určitě můžu za naší rodinu doporučit.

  • Já jsem obchodnici z X Energie podepsala smlouvu a zcela vědomě, protože hlavní vidinou pro mě byla nižší platba za energie. Smlouvu jsem si s ní četla, projely jsme takové ty hlavní body, takže vím, že se do 14 dnů dá případně odstoupit, což je podle mě fér. Ale já jsem nic nerušila a nechala si je. Po prvním vyúčtování jsem zjistila, že jsem ušetřila, tak jsem u nich zůstala a jsem spokojená.

  • trinetka26.2.2016 12:49

    Firmu neznám, ale stopro to je nějaká šmelina.. My sme takhle přešli od čezu k bohemii a jakmile vypršela smlouva, honem sme šli zpět k čezu.. doporučuju udělat to samé.. Pokud byste chtěla ukončit smlouvu hned, budete platit pokuty..

  • No, to jsi neudělala dobře...
    Zkontroluj si, cos podepsala a na jak dlouho a odejdi k velkemu dodavateli... Podomní prodejci jsou šmejdi.

    Každopádně z mé zkušenosti je přepisování a placení energií nájemcem běžná a logická věc :)

  • Je logické,když tam bydlis Ty,ze jsou energie na Tebe.Nikdy bych nepodepsala nic s podomnim prodejcem!Pokud je to do 14 dnů od podepsání smlouvy,můžeš normálně odstoupit.

  • medulinek26.2.2016 13:52

    při podomním prodeji můžete do 14ti dnů od smlouvy odstoupit

  • Mně teda nebyl moc příjemný jejich obchoďák, ale ve finále si na jednání firmy stěžovat nemůžu. Kor cenově to mám u nich úplně jinačí. Za garsonku jsem sundala za rok asi 500kč.

  • Pokud jste chtěla v bytě ušetřit nějakou kačku, tak změna dodavatele je dobrý krok, určitě je to více poznat než když budete v bytě živořit jako Eskymák. Teďka jdou alternativci ještě s cenami dolů, tak se vám to do konečného vyúčtování tepřive kladně promítne. Hlavu bych si s tím nelámal.

  • Ahojda, já už jsem jsem zákazníkem X energie asi druhým rokem a volbu si celkem pochvaluju. Na to, že jsem ještě s jiným dodavatelem a podobnou změnou zkušenosti neměla, tak bych řekla, že jsem se celkem dobře trefila. V bytě 2+1 za rok ušetřim na plynu i elektrice nějakých dvanácet, což je super. Takže úplně bez obav.

  • Dobrý den, po zjištění jejich nabídky jsme moc dlouho neváhali a zavolali si k nim o převod. Měsíční ceny jsme si nastavili jaký jsme chtěli, ale hlavně co se mi u nich zamlouvalo, bylo to, že jsme všechno udělali doma od noťasu. Což bylo moc fajn a nezabralo to moc času. Tímhle systémem nám ulehčili celou situaci. Odběry jsou u nich zatím bez problémové.

  • Já je mám přes prodejce, než jsem mu však smlouvičku podepsala, tak jsem si odběhla k počítači a koukla na internetu na pár recenzí a osobních zkušeností a přišlo mi, že si je tam lidi celkem pochvalují. Tak jsem mu to potvrdila, a spokojená jsem taky.:-)

  • Ahoj holky, chtěla bych se vás tu zeptat na jednu konkrétní věc, mamka by ráda změnila dodavatele plynu, protože letos přestože bydlí sama tak musela doplácet a to jí nepřišlo v pořádku. Koukala jsem se tady v diskuzi a narazila tu právě na Xenergii. Podle komentářů mi přijde firma jako OK, že bude v pohodě, myslíte, že kdyby sem mamka přestoupila tak je pro ní reálná nějaká úspora?

  • Letos jsem dostala od X-Energie po měsíci kdy přišlo vyúčtování hned ten další peníze na účet, je to normální? Já u bejvalýho dodavatele vždycky čekala na peníze skoro čtvrt roku a to mi ještě nepřišel nijak zavratnej balík. Taky to tak máte? To je hustý, takovej fofr.:-)

  • Záleží na vás jak se s majitelem dohodnete, buď to na tebe může přepsat a nebo nemusí, obě varianty tak jako tak mají svá pro i proti ;-) já mám raději energie vedené na sebe, alespoň se nemůže stát, že by třeba majitel bytu pak zadržoval moje peníze z přeplatku a tak podobně, a že mi X energie vrací, takhle to jde rovnou mě na účet a mám to v richtiku. ;-)

  • Se společností X Energie už mám celkem bohaté zkušenosti. Zkušenosti jsem s nimi začali čerpat od roku asi 2013 co u nás v Trutnově vyhrála X Energie aukci na elektřinu. X Energie prý soutěžila i v plynu, ale s ohledem na to, že máme barák jen pod parou elektřiny, tak se nás to týkalo jen u elektřiny. No a můžu vám potvrdit, že už je to pár let, nezměnili jsme je ani po konci aukce a s firmou absolutní spokojenost. I mimo aukční ceník vycházejí dobře, za těch pár let už jsem se v tom také zorientovala a zkušenosti jsme nabrali, že s nimi není co řešit. Nelajdačí.

  • Celá léta jsme doma odmítali veškeré telefonáty co nám něco nabízeli a když pak obchodník od XEnergie dorazil osobně, tak jsme se jeho argumentací nechali zviklat. Jsem však ráda, že jeho slova se potvrdila a nebylo to jen takové to „..skutek utek“. S kvalitou poskytovaných služeb XEnergie jsme spokojení, ve finále dost překvapili a nám se i podařilo v porovnání firem ušetřit dost slušné peníze.

  • Souhlasím, taky od nich bereme energie, X Energie je v pořádku dodavatel, dokonce bych řekla, že se to teďka potvrdilo i tím jak zvítězil v té aukci. Moji rodiče třeba Dtest uznávají, protože se okrajově znali s paní Rozovou, takže tomu přidávali hodnotu.

  • Já když jsem si hledala firmu, tak jsem se hodně dívala na uživatelské recenze a jak kdo firmu hodnotí, z blízkého okolí jsem neměla nikoho, kdy by mi dal jakoby profesionální radu, tak jsem na to šla po svém. Na X Energii jsem na trefila na internetu a psalo se tam o ní poměrně dobře, stížnosti byly v podle mého v drobnostech, co se může stát každému. Takže jsem se zástupcem firmy přes telefon dohodla a takhle uzavřela i smlouvu. Překvapivě to bylo snadný a zatím si nemůžu stěžovat.

  • S mužem máme elektřinu u X energie,  překecal nás jejich prodejce, že nám dokážou obstarat lepší ceny a udržet nám je po delší dobu i kdyby se mělo třeba zdražovat, hlavně tato informace nás dokopala něco dělat a nabídku jsme přijali, odsouhlasili jsme si to a on už pak vše zařídil za nás.

  • Já mám s X Energií dobré zkušenosti, jako nevím co u takové firmy víc řešit, když jde o energie, které pokud chci svítit a topit, tak stejnak od někoho musím brát, pokud nechci být o svíčkách a X Energie mě vychází nejen docela levně, ale zatím jsem u nich neřešila za tu dobu žádný problém byť se třeba jednalo o vyúčtování a nebo nedoplatky a přeplatky.

  • Manila12.7.2019 12:39

    Také máme tohoto dodavatele, Máme od nich akorát elektriku, na kterou nás uhnali, plyn máme pořád podepsaný jinde. Ale to je jedno. Elektřinu jsme řešili hlavně kvůli bazénu a vyhřívání a tady se nám podařilo domluvit slušný tarif, který se nám vyplatí a i když platíme tolik tak neplatíme za zbytečnosti.

  • Tak o tomto dodavateli slyším poprvé a ani nevím, jestli ho někdo v našem okolí má, ale myslím si, že se najde určitě někdo, komu nebude vyhovovat, tak je to se všemi. Nikdo se nezavděčí všem. My jsme vloni přešli s elektřinou k https://www.epet.cz/elektrina/ a jsme spokojení. Ušetřili jsme tak za loňský rok hodně peněz, které jsme si přidaly na letošní dovolenou :-) .

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 399 otázek, kterým se dostalo 272 102 odpovědí a 410 123 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se