Výchova miminka bez tatínka (bohužel)

Otázku položila: Anonymní uživatelka #428551 5.4.2022 17:16

Dobré odpoledne, mám takové menší trápení je mi 23 let 3.3. 2022,jsem porodila synka Erika, všechno bylo v pořádku až na to že se mi vůbec nechtěl přisát ať mi to sestry vysvětlovali a já to pochopila ale Eriček zřejmě ne, už jsme s porodnice dávno doma ale do dneška s tím kojením mám velký problém a když už si myslím že se přisál a dám ho odříznout, poté ho dám do postýlky a za minut začne řvát jako když se vůbec nenajedl,jsem z toho zoufalá a nevím co mám dělat? Ještě chci dodat že jsem samoživitelka a žiju v azylovém domě....

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Zkuste laktační poradkyni. Ona to bude kontrolovat a poradí a pomůže. V porodnici ne vždy sestřičkou opravdu správně zkontroluji techniku.

  • magda.dahl6.4.2022 20:27

    Nechce dudlík, protože chce Vás - maminku. Nechce být sám. Vy jste taky sama jak píšete, tak se máte s Eričkem navzájem. Nepláče asi pokaždé z hladu, nedávejte ho do postýlky a jen ho mějte v náručí. Buďte spolu vy dva na pokoji a to se srovná. A moje zkušenost (3 děti), nemyslete si, že kdybyste měla tátu budete v noci méně vztávat a víc spát

  • Dobrý den, podívejte se prosím třeba na stránku www.prirozenekojeni.cz nebo mamila.sk Počáteční problémy s kojením jsou úplně v pořádku! Mléko se tvoří podle potřeb miminka. Pokud ho dáváte přisát podle jeho potřeb :) Žádné intervaly, nic takového! Kojení taky není jen o jídle, ale také o pocitu bezpečí, lásky o relaxaci, zbavení se stresu. Miminko si musí na tento svět zvyknout a kojení mu stimuluje mozeček tak, aby se správně vyvíjel. Nevzdávejte to. Miminko patrně potřebuje vaši blízkost a proto křičí. Je úplně normální mít v šestinedělí mimčo skoro pořád na prsu. Ať jste s Eričkem šťastní a spokojení :) a nějaký tatínek se třeba časem objeví :)

  • Dcera mi to také dělala, nechtěla být v postýlce sama, takže ležela na mně a povídala jsem jí nebo zpívala, většinou až do usnutí. Problémy s kojením jsme měly taky, ale časem se to upravilo. Pokud Erik přibývá na váze a vyvíjí se, pak se nají dost, jen potřebuje Vaši přítomnost. Nedávejte ho hned do postýlky, ale vemte si ho třeba do postele nebo si s ním lehněte na zem, ale buďte u něj. Vše zvládnete.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 663 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se