Výběr porodnice (Praha a Střední Čechy)

Otázku položila: HaSha 24.1.2020 16:48

Zdravím, jsem ve 13. týdnu a musím se rozhodnout ohledně nemocnice, kde budu rodit. Prošla jsem už vícero diskusí a asi mám představu, co chci. Určitě možnost volit si polohu, ideálně partnera u porodu a hlavně, aby se mnou komunikovali, a nenutili mi k podpisu věci, které mi nevysvětlili, nebo rovnou nedělali nějaký hmat/zákrok, aniž by mi to řekli. Níže uvádím porodnice ve výběru (ke každé mám vnitřně výhrady, ale rozhodnout se musím :D). Budu ráda za sdílení každé vaší dobré i špatné zkušenosti, čím čerstvější tím lepší. Děkuju.

Porodnice v okolí: Motol, Podolí, Apolinář, Kladno, Rakovník, Hořovice, Neratovice, Slaný

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • terryk24.1.2020 20:13

    Rodila jsem dvakrát u apolinare (naposledy tři roky zpět), polohu si tehdy rpdicka vybrat nemohla, partner mohl být u porodu, konkrétně v porodním boxu. Vyhnan byl při příjmu, nesměl na hekarnu a Vyhnan byl na napichnuti epiduralu. Při příjmu je celkem opruzny papírování, byť si ty papíry můžeš předem vyplnit doma, ale stejně se tě pak ještě znovu na vše ptají. A ten zbytek záleží na lidech, na koho padnes. Obecně nemají v této porodnici příliš individuální přístup, neb je to velká porodnice se spoustou rodicek. Doporučuji spíš pro otrlejsi povahy, kterým víc než o vysněný průběh porodu, jde o zázemí špičkového pracoviště, kdyby se něco posralo.

  • Já měla super přirozený a krásný porod v Neratovicích, ale pokud chceš mít záruky, je nutno zaplatit si prémiovou ambulanci a jednu z jejich PA (dohromady cca 12 000,-).

  • Já rodila ve Slanym. Teda císařem, takže nevím, zda je u přirozeného porodu možná volba polohy atd. co zadas. Každopádně porod jako takový si myslím, že by mohl být fajn. Ale kvůli dětským sestrám už bych tam nikdy nešla. A mám i dvě kamarádky co tam taky rodily a říkaly to samé.

  • Rodila jsem u Apolinare (ze zdravotnich duvodu nutny cisar). Kdybych nemusela, rodila bych jinde. Pristup pred porodem - priserny. Manzel we mnou nikam nemohl, u porodu taky nebyl a mimonko jsem videla az den a pul po porodu, kdy mi nikdo nebyl schopen rict, zda jev poradku.
    Sestinedeli byl pro me horor. Pote co mi konecne dali na durazne pozadani me dite, uz mi ho zahodinu brala sestra, ze muim odpocivat a bude pres noc u nich. Zadna podporaani vysvetleni (pomoc pri kojeni). Kdyz se mi po 4 dnech neudelala ani kapka mlika - syn byl celou dobu o hladu (nebojte, ma zasoby - um netrwba). Nakonecjsem si UM musela vyrvat.
    Odchazela jsem totalne vyčerpana, bez mleka se zánětem v prsou a jako vyvrhele, ktery nechce syna kojit a kasle na jeho zdravi

  • buccaneerka225.1.2020 22:52

    Přijeď dva týdny před porodem do Karviné, nechám tě tu bydlet, porodnice je půl kilometru od domu a přístup vysněný. Jezdí sem i maminky ze Slovenska a širokého okolí rodit. Ale chápu, že z Prahy je to fakt z ruky. :-)

  • Zanthia126.1.2020 6:10

    Já Podolí, 2017, ze zdravotních důvodů císař v celkové anestezii, plus jsem tam proležela celý sedmý měsíc na rizikovém. Samozřejmě velká nemocnice, lidí se tam střídá obrovské množství, i po několika týdnech se stávalo, že na vizitu přišel neznámý doktor a brejlil do karty co že mi to vlastně je. Na druhou stranu sestry na rizikovém až na výjimky super, doktoři většinou taky super, opět až na výjimky, které ovšem "stojí za to". Osobní či rodinné prostředí tady opravdu čekat nelze, ale jdu tam znova, protože jistota nejšpičkovější péče v případě nejzávažnějších komplikací je prostě nade vše. Taky by se mi líbilo rodit někde v pohodičce jinak, ale představa, že potom sanitka převáží miminko v kritickém stavu právě do Podolí, kde jinak už mohlo být, je pro mě příliš děsivá. Za ten měsíc jsem tam potkala na rizikovém všelijaké případy. Včetně maminky ze Slovenska, která nakonec skončila v Podolí, protože všechny slovenské nemocnice už byly na její případ krátké.
    Jinak žádné trauma to pro mne nebylo, i po celkové anestezii mi krátce po probuzení miminko přinesli, byť jenom na chvíli (na jipku). Druhý den ráno už přesun na oddělení šestinedělí, kde jsem měla malou u sebe, na noc mi ji ještě pak pohlídali, ale zeptali se, nenutili mě. A druhou a třetí noc už jsem ji měla u sebe a pak jsme šly domů. Partner může zůstat pouze pokud si zaplatíš nadstandard, který ale bývá často obsazený, jinak může být celou dobu na sále od příjezdu do porodu, ale to jsem nezažila. U císaře být asi úplně nemůže, ale myslím, že může pak miminko chovat, pokud je v pořádku. Leccos se kupodivu dá domluvit, když člověk nenarazí zrovna na nějakýho pitomce.
    Takže celkově si nemůžu stěžovat, pár nepříjemných situací jsem tam sice zažila, ale taky spoustu opačných a hlavně mi tam vlastně zachránili život, ta doktorka co byla zrovna na příjmu když jsme tam přijeli s dost neurčitýma bolestma a obecně dost špatně identifikovatelnými příznaky, leckdo by mě asi poslal domů a jen díky její pečlivostí a tomu, že se nevzdávala hledat co by mi mohlo být, jsem stále tady a dcera tím pádem taky. I ten císař provedli bravurně, na to jak jsem byla komplikovaný případ (nebo možná právě proto na mě nasadili zvlášť zkušeného odborníka, nevím), moje gynekoložka byla až překvapená jak krásnou mám jizvu. :-D
    Takže za sebe doporučuji, ale tvým požadavkům asi tak úplně neodpovídá, to bude skutečně spíš nějaká za Prahou.

  • V pribrami je teď nově predelana porodnice a vzdy byla vychvalovana. Jsou tam samostatné pokoje, takže partner u porodu být může. Je tam dokonce pokoj na porod ve vane. No a na oddeleni sestinedeli jsou i nadstandardní pokoje, kde muže manžel i přespat.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 663 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se