Výběr jména pro holkou

Otázku položila: Anonymní uživatelka #312109 18.9.2020 8:49

Můj muž má pocit, že na výběr jména je spousta času, ale za dva měsíce mám termín a celkem bych stala o další názor. Čekáme holčičku a já vybrala jména Kristina, Veronika a Linda. Jaké se vám líbí nejvíc? Kdyby nás překvapil kluk tak Daniel, nebo Tobiáš.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já vždycky chtěla jméno takové, aby nebylo cizí, ale ani aby v daný moment nebylo ve statistikách na prvních příčkách, což u Veronik a Kristýnek nastává. Dle Vámi vybraných bych volila jméno Linda. U kluka asi raději Daniel, ale obě jsou teď velmi oblíbená.

  • Francy18.9.2020 9:34

    Mě se třeba nelíbí ani jedno z uvedených, ale přeci nezáleží na ostatních, ale na Vás :-) My to zrovna řešili včera, děti teda spíš neplánujeme než plánujeme 😁 ale líbí se nám Amálka, Rozárka a Jiří :-)

  • buccaneerka218.9.2020 10:27

    Já jsem Veronika a kdybych nebyla, dala bych to jméno dceři. Líbí se mi jména, ve kterých je R nebo Ř, takže Linda je pro mě taková planá, nijaká. Kristýna je pěkné, ale nelíbí se mi varianta Kika (příbuzní že Slovenska by jí tak říkali), připadá mi to jako pro psa.

    Ale záleží, co od jména očekáváte. Je pro vás důležité, aby se hodilo k příjmení? Nebo aby mělo spoustu domácích podob? Nebo aby v okolí nikdo s takovým jménem nebyl? To si musíte projít sami. A taky můžeš nechat rozhodnutí až po porodu, až uvidíš dítě, třeba ti potom nějaké jméno přijde úplně samozřejmé.

  • :-DLinda a Daniel ;-) Tato jména jsou pro mě originál. Ale z vlastní zkušenosti vím, že se i během posledních pár týdnů může všechno změnit :-D. U třetího syna už jsem přemýšlela nad jménem jako Augustýn, Jakub, Slávek....a nakonec z toho byl Filip :-D Přeji pohodový porod a hodně zdravíčka pro malé.

  • Samozřejmě je to váš výběr a nakonec si vyberete s manželem. Ale můj názor je, že Kristín je hodně. Veronika je také časté, ale už né tolik u mladších dětí, takže by to bylo moc hezké jméno a Linda je taky krásné, osobně jsem asi nikdy nepotkala žádnou Lindu. A klučičí - Daniel je takové klasičtější, Tobiáš bylo neobvyklé jméno, ale už se toho chytilo moc lidí. Stejně jako se teď roztrhl pytel s Elinkama, Nelinkama a pak právě Tobiáš nebo třeba Štěpán. Já osobně jsem pro Linda (případně Veronika) a nebo Daniel :-) přeji v pořádku porod a krásné malé ať už s jakýmkoli jménem :-)

  • Linda! A Tobiáš měla být naše prvorozena, kdyby byla kluk. Ale Daniel se mu taky líbí.

    Kdybychom měli třetí, tak bych hrozně chtěla Dorotku. Ale manželovi se nelíbí :-( ale vzhledem k tomu, že mu v létě umřela maminka, tak jsme se dohodli, že kdyby byla zase holka, tak bude po babičce Anna.

  • No predevsim bys tohle opravdu mela resit s manzelem ;).. Na lidech na internetu a z okoli nezalezi..
    Ja jsem Veronika a driv jsem sve jmeno hodne nemela rada, ted uz sem starsi a neresim to.. kdyz me nekdo oslovuje Veroniko, prijde mi to jako by mi nadaval. Kristyna... Z me zkusenosti byla snad kazda Kristyna co jsem poznala nejaka vypocitava osoba, takze se mi s tim jmenem proste vazou spatni lidi. A Linda je takove.. nevim no, ja bych si to nevybrala. Daniel moc nemusim, preferuju spise verzi Dan. A jmena jako Tobias... Stejne jako samuely, sebastiany a podobné mi uz prijdou desne, protoze je ma kazdy druhy. My pro syna vybrali klasicke stare dobre Jan, kluk z dediny a z hor ma mit normalni jmeno a ne nejake mestacke novodobe vystrelky.. kdybychom meli dalsiho syna, rada bych Jakuba.
    Vidis. Sto lidi, sto nazoru. Mela bys to radsi resit fakt sama s muzem protože i kdyz se ti nejake jmeno sebevic libi, muze se najit nekdo kdo ti ho necim zhnusi.

  • Risu18.9.2020 12:33

    Veronika a Daniel :)

  • dancewomen18.9.2020 14:02

    Za mě Kristýna.

  • Veronika je krásne 🙂 Kristina se mi zdá už hodně používané, Linda se mi nikdy nelíbilo ,🙂 já bych dala Elišku pohádkové krásné jméno. A jinak Daniel i Tobias krásné.

  • Sandra1234518.9.2020 21:28

    My máme doma syny: Tobiáše 5 let,Nathaniela 1,5 roku, a teď čekáme třetího bude se jmenovat Filip...A pro holku jsme měli vybrané jedno jméno Linda...Ale osud to chtěl jinak tak žádná holčička nebude, ale bude další raubíř:-):-):-)PS:přeji hodně štěstí a hlavně bezproblémový porod;-)

  • Moje nejlepší kamarádka je Kristinka, verze s měkkými I není tak obvyklá a mně se líbí hodně, sama mám neobvyklé jméno. Veronika asi není úplně můj šálek kávy, Linda je taky pěkné jméno :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 500 odpovědí a 409 697 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se