Těhotenství

Otázku položila: Anonymní uživatelka #421572 17.8.2019 9:50

Dobrý den chtěla jsem se zeptat je mi 20 let a zajít jsem nebyla na gynekologii teď se s přítelem snažíme o děcko... Tak jsem se chtěla zeptat jestli budu platit za nějaký papíry když tam teď pujdu těhotná moje sestra mi řekla že jo a že to stojí 5300 Kč

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Hm a čo tak ísť na gyndu ešte pred otehotnením, aby si sa uistila, že je všetko v poriadku? Za štandardné vyšetrenia sa neplatí, hradí to poisťovňa, jedine ak by to bol nejaký súkromný lekár, čo nemá s tvojou poisťovňou zmluvu.

  • HaSha17.8.2019 11:01

    Souvislost mezi první návštěvou a těhotenstvím jako důvod pro takový poplatek nevidím, to si z tebe sestra možná utahuje. Pokud bys stála o nějaký nadstandardní těhotenský balíček, asi ho někde můžou mít za takovou sazbu, ale ten by stál pro každou těhotnou stejně a určitě není povinný. Nebo kdyby šlo o nějaké vyšetření, které neproplácí pojišťovna... (?)

  • Já nikdy na gyndě nic neplatila, ani těhotná, ani netěhotná, max. za jednorázové zrcátko na preventivce, či kdybych chtěla foto z UTZ, ale to jsou tak 50kč položky. Někteří gynekologové prý vybírají za nějaký "nadstandardní" balíček, prý je to tak běžné na klinikách hlavně v Praze. Každopádně, jestli jsi na gyndě ještě nebyla, tak ani nejsi nikde registrovaná, tak si můžeš vybrat, kde se ti bude líbit, i podle toho, zda gynekolog nějaké platby vyžaduje, či ne, můžeš se taky obrátit na svou zdravotní pojišťovnu, která by ti měla poskytnout kontakty na lékaře, od kterých získáš bezplatnou zdravotní oéči, na kterou máš nárok a případně, že už u gynekologa jseš, můžeš se přeregistrovat jinam.

  • Jaký papíry si myslíš, že tam dostaneš?

  • Ty myslíš potrat ?? Nechápu jinak tvoji otázku napiš to prosím ještě jednou :-) pokud jdeš poprvé na gynekologii to se nic neplatí platí se jen např.za nějaké vyšetření navíc ,nebo ultrazvukové snímky miminka zavádění ha tělíska apod.aspin já to tak vždy mám ,když tam jdu.Kvuki necemu .Nebo tě zajímá přesně co ?

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 200 otázek, kterým se dostalo 271 494 odpovědí a 409 687 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se