Stres a uhnízdění vajíčka - má na to vliv?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #394853 24.9.2018 18:06

Zdravím,
nevím, jak otázku správně formulovat, tak to asi napíšu trochu krkolomně, ale...je nějaká možnost přispět sama ke zdárnému uhnízdění vajíčka? Jde o to, že jsem teď v práci i doma pod velkým stresem, mnohdy mám už zoufalé záchvaty pláče a návaly vzteku, je toho na mě teď moc, ale zároveň se snažíme i o mimi...tak právě se ptám, jestli je možné, že třeba bylo vajíčko oplodněno, ale kvůli mým stavům se mu "prostředí nelíbilo" a neuhnízdilo se...nebo jsou to všechno jen náhody a i kdybych "dělala desetiboj" a bylo vše, jak má, tak by se vajíčko uhnízdilo..snad mi trošku rozumíte, jak to myslím, děkuji za rady.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Stres má vliv na schopnost otěhotnět. Je to dáno i evolučně - pokud se žena cítí v ohrožení , není těhotenství žádoucí - tělo se soustředí na přežití. Toto je také často začarovaný kruh párů, kterým se nedaří delší dobu otěhotnět a kde je příčina psychická...

  • stupidiack25.9.2018 9:30

    Psychika dělá opravdu moc. Takže je pravděpodobné, že když se doma i v práci stresuješ, budeš mít problém s otěhotněním. Zkus se dát do klidu, vím, snadno se to řekne, ale stresováním nic nevyřešíš, a když se budeš stresovat z toho, že nemůžeš otěhotnět, budeš těhotenství o to více podvědomě oddalovat.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 428 otázek, kterým se dostalo 272 185 odpovědí a 410 178 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se