Spaní miminka a polohování

Otázku položila: Anonymní uživatelka #294572 13.8.2018 11:02

Ahoj,
jsem novopečený rodič. Máme doma sedmi týdenní holčičku. Ve dne ji kojím po dvou až třech hodinách. Je zvyklá, že po koupání se napije a jde spinkat. Nejprve se budila stejně jako ve dne a pak se noční spaní začalo prodlužovat až na 6 - 7 hodin. V porodnici mi říkali, že mám miminko klidně i budit, ale to jsem dělala do jednoho měsíce. Budily by jste dál, nebo nechat spinkat? Další problém je s polohováním. Nenechá se nijak polohovat i když ji různě podkládám. Hlavička se jí na jedné straně zploštěla. Spraví se to až se bude víc hýbat? Máte nějaký typ jak na polohování? Na bříšku se jí absolutně nelíbí a cvičení je boj. Aby měla hlavu natočenou na nezplošťelou stranu, musím ji uspat kojením vleže.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Pokud pribira.. nebudit.

  • Starsi mi to delala taky, ze hlavu otacela jen na jednu stranu a mela ji mirne zplostelou... Mamka mi poradila udelat ji na ty strane takovej mantinel z latkovy plinky at tu hlavu nemuze otocit kam by chtela a bylo to. Behem par dnu si zvykla a hlavicku uz necpala jen na jednu stranu... A hlavicka se srovnala.

  • buccaneerka213.8.2018 11:19

    Úplně jako bych četla o nás, jen jsme o týden dřív. V noci nechávám spát, dokud se neprobudí, a to je vždy nejdříve po 6 hodinách. Nebudím, protože vím, že kdyby měla hlad, tak se ozve. Takhle jsme vyspané obě dvě.
    Šišatá hlavička se většinou spraví sama, ale asi byste už za 7 týdnů měli vidět změnu k lepšímu. Malá měla úplně křivou hlavu, ale za 3-4 týdny to bylo lepší a teď už šišatá není. Zase má ale hlavu protáhlou dozadu, protože spí jen na boku. Snažím se ji přes den pokládat tak, jak potřebuju, ale věřím, že až se začne otáčet a trávit čas na břiše, srovná se to samo.

  • terryk13.8.2018 11:31

    Nase mala taky preferovala spánek s hlavičkou na jednu stranu. Bohužel si poradila i se zábranou, takže jsem to řešila tak, že jsem ji ve chvíli, kdy tvrde usnula, tu hlavičku otočila na druhou stranu. Nebo jak píšeš, ji kojila vleže na ty strane hlavicky, kterou nepreferovala.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 428 otázek, kterým se dostalo 272 187 odpovědí a 410 178 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se