Monitor dechu

Otázku položila: Anonymní uživatelka #235568 6.10.2019 19:33

Milé maminky!máte monitor dechu,používate? Jsem na vážkách,protože každý říká něco jiného,někomu pomohl jiný odsuzuje že je víc ve stresu z toho. Když už koupit tak nový nebo z druhé ruky nebo si jej půjčit v porodnici? Děkuji za odpověď ;-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Měla jsem monitor vlastní. Pořizovací náklady cca 2.5 tis. Za nový. Za mě rozhodně ano. To že můžete v klidu usnout je k nezaplacení. Na druhou stranu kdyby se něco dělo buďte si jistá že tohle vás okamžitě probere. ;-)

  • zakewka6.10.2019 21:58

    Nemela jsem. Ani v planu nebyl. Uz v porodnici mi to vadilo. A maly nakonec stejne od narozeni spi se mnou v posteli, v "kleci" spat proste nechce..

  • terryk7.10.2019 9:15

    Myslím, že tady to bude stejně, každý ti napíše něco jiného. Uvidíš sama. V porodnici ti nejspíš dají monitor automaticky a z toho pak dokážeš usoudit, zda tě rozčiluje nebo uklidňuje. Pokud bys zjistila, že s ním je to lepší, bylo by asi fajn si ho půjčit. Kupovat nový mi přijde zbytečné. Sama jsem u prvního dítěte monitor neměla, necítila jsem potřebu, a navíc dítě spalo od čtyř měsíců u mě v posteli. U druhého jsem cítila, že ten monitor potřebuji. Že mě uklidní, když bude dítě hlídat, jestli dýchá. Tak jsem si ho půjčila na deset měsíců od kámošky.

  • Bublinka207.10.2019 12:53

    U dcery jsem neměla.
    Z předčasně narozeného ano, a zachránilo mu to život když dostal zároveň laryngitidu a neštovice, ten pocit když najdete bezvladne tělo v postýlce a to jen díky monitoru.... Díky bohu za něj, třetí předčasně narozené ještě na JIP, a doma mám nachystané, v postýlce, kolébce a kočárku. Mám z druhé ruky, vždy jsem nechala zkalibrovat. Nanny a babysense.

  • Pujcila jsem si velky do postele a koupila maly monitor dechu na plenu.

  • U dcery narozené v termínu jsem neměla. U syna narozeného předčasně kvůli odloučení placenty jsem monitor měla, protože měl drobné problémy kdy mu museli dát trochu kyslíku. Každopádně sranda docela byla když jsem ho šla v noci kojit, zapomněla to vypnou a ve 3 ráno jsem vzbudila celý barák, stávalo se to poměrně často :-D

  • dancewomen6.10.2019 20:42

    Za mně ano.Měla jsem u obou dětí použitý,ale zkalibrovaný a nikdy nebyl planý poplach,pokud jsem nezapomněla;-)

  • My meli a mame babysense, pouzivali jsme u prvniho syna zhruba do roku, ted to take tak planujeme. Sice jsme obcas zapomneli vypnout a pistel v noci, ale za ten klid mi to stalo. U nas na vesnici bohuzel umrelo jedno miminko na SIDS a dost me to vydesilo. Pokud do nej nechces investovat moc penez, pujc si ho v porodnici, nechavaji je pravidelne kalibrovat. Z druhe ruky bych taky koupila, ale nechala bych ho zkontrolovat.

  • Syn se narodil predcasne. Mentalne ma pres osm mesicu.
    Monitor dechu pouzivame od narizeni (od pul roku, iz jen na noc).
    Mam ho z druhe ruky po jednom diteti
    Za me užitečná gec, ja bych se bez nej neobesla. Za ti dobu pouzivani - 2* falesny poplach (vypadl kabel).

  • u prvního jsme neměli..u druhého pronajatý na půl rok https://www.monitordechu.cz . ale abych byla upřímná, byl tam jen párkrát, protože jsem s ním pokaždé šibovala jinam, začala nosit, nakonec zase byl se mnou v posteli.. důvod pořízení byl, že jsem měla strach, k vůli tomu že už jeden prcek byl, že je to taková malá jistota, kterou jsme skoro nepoužili.. ted nevím, jestli to pořídíme..asi ne. na to aby zase někde byl.. ale to si asi musí každý rozhodnout sám.. v porodnici mi to věčně houkalo nebo nebylo zapnuté :D takže fakt netuším.

  • petulinkaa136.10.2019 22:21

    Ani u jedné dcery jsem nemela, za mě je to zbytečnost. Pořídila bych v případě nedonosence MAX. který by měl problém s dychanim, jinak ne.Nový nebo z druhé ruky málo používaný.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 667 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se