Mlecne vyrobky
Ahoj holky. jdu si pro radu ohledne krmeni mrnouse.. kdy jste zacaly dávat mlecne vyrobky detem a jake? Malemu bude rok a stale kojim (asi vic nez ze by papal, casto nechce jist protoze je bud napity nebo ho boli zuby). Davam mu presnidavky, varenou zeleninu, vyvary, maso, trochu vajicka v polevce, pecivo, ma rad kukuricne nebo pohankove krupky a kdyz chce tak chroupe bramborovou nebo grahamovou tyčinku. Rikala jsem si jestli mu uz muzu zacit davat i nejake ty mlecne veci? Kupuju treba riccotu primo od farmare, nebo mu muzu dat treba vanickovy tvaroh nebo bily jogurt? Nebo s tim mam jeste pockat?
Odpovědi (podle hodnocení / podle data)
-
25.1.2020 20:38
Bílý jogurt (nejlépe Holandie) jsem davala holkam od 8 měsíců, o sýr tvrdý, žerve, lučinu. Od roka tvaroh a tvarohové věci více no a od 18.mesicu jsem začala s plnotucnym čerstvým mlikem, ale jen občas. Od 2 let už naplno. Hlavně ne nic odtučneho nebo polotucneho a podobně hlavně mléko ne krabicové trvanlivé a polotucne!
-
26.1.2020 13:55
Já začala v osmi měsících bílým jogurtem hollandia či kunin, co zraji v kelímku. Později od cca 10.mesice jsem večerní kojení nahradila flaškou mléka plno či plnotucneho. Někdy čerstvé a někdy trvanlive podle situace v lednici. Nyní ve dvou letech mi ji pouze mléčnou rýži a krupici. Zbytek mlecneho odmítá. Ale její chutě se pořád mění a vyviji.