Jídelníček 8 měsíčního miminka

Otázku položila: Petra35 7.8.2018 21:41

Jen pro zajímavost, kolik a co jedly vaše děti v 8 měsících? Vím, že každé dítko je jiné, ale zajímá mě to, jen pro srovnání. Díky 🙂
My: 6-7h ráno UM 210 ml, kol.10.hod. ovocná přesnídávka (když má dobrý den, tak sní asi půl velké skleničky, doma dušené ani syrové ovoce mi nechce ani sousto), kol.13.hod. zelenina+ maso nebo žloutek+ brambory, těstoviny, rýže, kuskus nebo bez masa i vajíčka, střídám to, někdy dám koupené, sní mi tak zhruba 100g, někdy jen pár lžiček, kol.16-16.30 bílý jogurt (ten jediný bez protestů většinou), 19.30-20 kaše z asi 150 ml vody- někdy jí zvládne celou, jindy ne, ale téměř vždy s hysterickym řevem, mimo to dávám žužlat rohlík, křupky odmítá a hází rovnou na zem

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • marketaj7.8.2018 22:03

    Taky pokaždé jis jiné porce a to samé mimčo, které se s jídlem stále seznamuje, takže když to jednou sni všechno a podruhé ne, tak je to v pořádku. Proč brečí u kaše? Já třeba kaši dávala dopoledne na snídani okolo 9 hodiny, na noc je těžká na trávení a spánek po celou noc nezajistí :-) ovoce a zeleninu ji nech prozkoumávat, klidne, když ji bílý jogurt, tak ji do něj nastrouhej okurku a udělej takový salát, tak aby si to spojila, že je dobré.

  • petulinkaa137.8.2018 22:32

    Peti zrovna dneska jsem rikala doktorce,ze mi jí mala 4x dene,vic toho nenastoucham,ma 2x mliko (rano a na noc,kazde 200ml) v poledne zelenina s masem nebo zloutek misto masa ci testoviny,ryze,brambor atd. odpoledne stridam kasi s presnidavkou,jeden den tak,druhy opacne,davala bych dene ovoce,ale neni kdy,sama detska rikala,ze proste jsou deti co papjí mene na porce nebo mene na intervaly a vic v porci,je to individualni :-) neboj,urcite hlad nema,kdyby mela,jedla by jinak :-) krupky nase Eliska basti jak o zavod,rohlik jsem zatim nedala,davam piskoty do presnidavky,pohledej na diskuzich emimi ci modrykonik ty jidelnicky,treba te tam neco oslovi :-)

  • Peti a proč jsi zrušila tolik porcí um, když je to stále kojenec, který má mít převážně mléko? Náš prcek je stejně starý a minimálně tři jídla mléka za den má. Kór v těch vedrech se běžně stává, že mi po pár lžičkách dopol masozeleniny odmítá pokračovat a dávám mu um. Fakt nechápu, proč hned rušit všechny dávky um, když kojený děti v tomhle věku taky raději dávají logicky přednost kojení před příkrmy.
    U nás ráno v pět um, kolem deváté um, pak klasika zelenina, masozelenina ( jak u vás)/ někdy s um, odpo kolem čtyř um, večeře 180 ml kaše.
    Pedimudra mě ještě upozornila, ať to s přįkrmy nepřeháním a nedávám mu všechno hned. Má dost času a pořád je to kojenec, né batole. Každou dávku um nahrazuju po měsíčním zkoušení příkrmu. Teď budu zavádět ovoce. Dělala jsem to takhle i u prvního sice kojenýho syna, ale rozpapal se.

  • Hele ja mam skoro 11 mesicni a ted co jsou ty horka tak fungujeme asi takhle:
    Rano mliko (cca 7 hod)
    Bily jogurt (cca v 10)
    Asi 3 lzicky maso/zelenina (poledne - vic toho do ni ted nedostanu)
    Mliko (15 hod)
    Ovocna presnidavka 100g (cca 17 hod)
    Mliko (ve 20 pred spanim)
    A jak jsou ted horka tak mezitim jeste vodu a v noci se budi cca ve 2 a to dostane flasku mlika a spime dal
    Flasku si drzi sama.

    Kdyz nejsou horka tak ty zeleniny sbasti trochu vic (asi tak o 10 lzicek - nejak neprisla na chut zelenine s masem, radsi ma samotnou zeleninu a to jen jednodruhovou) ale jak jsou horka tak to proste odmita.…
    Takze se tim tolik nestresuj. Pokud pribira a neni nejaka extra mrzuta hlady tak ki staci to, co sni. ;-)

  • Naše má 7,5 měsíce a kolem 4. hodiny ráno má UM, potom kolem 8-9 má kaši, pak masozeleninový příkrm (těstoviny ani rýži jsem doma ještě nedělala) - někdy koupený, někdy domácí, většinou sní 3/4 nebo celou skleničku tu velkou. Pak podle chuti následuje jogurt nebo ovoce - dávám jak kdy, někdy sama kouše broskev, někdy jí dávám napůl rozvařené jablko, někdy ovocnou kapsičku když jsme venku, někdy skleničku z obchodu. Ovoce má ráda takže to sní vždycky všechno. Pak mlíko a před spaním taky mlíko. Do toho ještě vždycky když nás vidí jíst, tak se na to vrhne a všechno, co aspoň trochu může, tak ochutnává - od manžela croisant, chleba se šunkou :-D vždycky si dá jen tak na ochutnání takže to nehrotím a nechávám ji, pokud to není vyloženě něco, co nesmí.

    Pokud je venku fakt horko a moc nechce jíst, tak víc jídel nahradím mlékem a pak má třeba 2 jídla za den, zbytek mlíko. Vodu dávám pít pořád, občas si s ní hraje, občas trochu pije. Samozřejmě nejvíc chutná čistá voda z velké sklenice od manžela (proč by taky pila ze svojí lahvičky, že... :) )

    Zeptám se, jak do těch příkrmů zakomponuješ ten žloudek? uvaříš a nadrolíš? nebo?

  • Já bych jí zkusila dávat jídlo do ruky- ovoce, zeleninu. Zkus si přečíst o BLW. A jinak náš malý má dva roky, pořádně jíst začal až v 18ti měsících. Teď jak jsou ty vedra tak taky moc nejí. A mlíko ani kaši nejí. Občas si dá trošku jogurtu.

  • Syn má teď 8. měsíců a kupuju mu sem tam tady ty příkrmy https://www.mall.cz/masove-prikrmy-kojenci/sunar-bio-prikrm-zelenina-prazma-kralovska-olivovy-olej-6x-190g a to mu bohatě stačí ta sklenička :)

  • Většinou to záleží na tom, co ti řekne pediatr, ale nejčastěji to bývá okolo 4.měsíce :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 428 otázek, kterým se dostalo 272 187 odpovědí a 410 179 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se