Dermatitida nebo akne?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #395664 29.9.2018 15:04

Dobrý Den hrozne se mi zhoršila plet.. Nemam mastnou ale presto mam pupinky i větší některé se mi hoji uz měsíc hlavně brada
Ta je asi nejhorší pak i tváře a celo osypane. Jinak to jsou normalni pupinky ale i male ktere nejdou ani vymacknout. Jakoby osypany obličej viz. Fotky..
Plet mam silene suchou delaji se mi i supinky a svrbi me az skoro stipe.. Odlicuji se jen normálním přírodním hydratacnim gelem na nic mazu klasikou modrou niveou. Jiny krem mi nestaco nebo stipe a plet je vysusena i tak. V lete jsem mela nerovnováhu s MS.. A vyzkousela nejake kosmetiky primo na tento problém a nepomahaly. :( na netu sem cetla hodne veci a vydesila me nejaka dermatitida. Sucha plet pupinky apod. Coz mam ale dermatitida tam byla ukazana trosku hure a ze vynechává nejaky okruh okolo ust zadny okruh nemam a pupinky mam mensi i právě primo u rtu.. Mam i suché rty, cela vysusena plet. V pondělí se budu objednávat na kozni. Doufam ze jde jen o akne ktere mi vypuklo mozna v důsledku zmeny kosmetiky ktera me asi vysusila a podrazdila. Vse je totiz urceno na mastnou plet a vysušuje. Mozna i hormony v tom jsou.. Co myslíte? Jestli tu treba neni nekdo kdo dermatitidu mel a pozna to ze by o ni mohlo jit nebo ne? Jsem uz uplne zoufalá uz ani nechcu chodit mezi lidi. Je to děsné.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • macicekkajik29.9.2018 16:25

    Ahoj, s dermatitidou zkušenost sice nemám, ale dle obrázků to určitě dermatitida nebude. Spíše to opravdu vypadá na akné. Akné působí hodně věcí - málo čerstvého vzduchu, problémy s hormony, příliš mnoho cukru, záněty v těle, atd. Myslím si, že někdy i kožní je na akné krátký. Je potřeba přijít na to, co akné způsobuje. Mně se akné zlepšilo po přírodní kosmetice - přírodní šampón, balzám, sprchový gel. Možná by ani nebylo naškodu vyčistit si krev kopřivovým čajem a dělat si obklady řapíkem či dubovou kůrou. Akné je běh na dlouhou trať a snad ti kožní pomůže.

  • Rozhodně akné. ;) S dermatitidou zkušenosti nemám, ale na akné trpím už asi 8 let nebo možná i dýl. Teď už to mám zlatý. Ale mívala jsem to podobně jako ty. Chodím teď pravidelně na kosmetiku a hodně se to zlepšilo. Jak je horko, tak má pleť horší snad každá ženská. Stres dělá taky hodně a pokud jsi měla problémy s MS, tak do toho asi ještě hormonální nerovnováha. :( Na velký červený pupínky funguje teatree olej, ale pozor, ať to nedáváš do rány. Třeba sudocreme hodně vysušuje, taky jsem používala, akorát jsem pak byla bílá, nešlo to ani umýt :D Zkus zajít na kožní, třeba ti to pomůže. Mě to nepomohlo. Měla jsem mastičky, vodičky, dokonce i antibiotika nebo co to bylo. Po vysazení rapidní zhoršení, bylo to horší než předtím. Občas se pleť zlepší po vysazení lepku (já jsem to nevydržela, hodně jsem zhubla, protože mi to nechutnalo a neměla jsem ani hlad). Hlavně nedrbat ;) Držím palce! Prošla jsem si tím a vím, jaký to je. Jinak můžu se ještě zeptat na věk? ;)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 428 otázek, kterým se dostalo 272 187 odpovědí a 410 178 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se