Dcera a starší přítel

Otázku položila: Anonymní uživatelka #424800 28.5.2020 10:41

Dobrý den. Jsme z toho s manželem nešťastní. Dceři je 18 a přišla za námi s tím, že má přítele, kterého by nám chtěla představit. Pak z ní ale vypadlo, že je o víc jak 20 let starší. Snažili jsme se to řešit v klidu, ale neubránili jsme se tomu abychom ji to rozmlouvali. Když už to vypadalo, že se akorát pohádáme, tak jsem řekla, že teda fajn. Ať nám ho tedy přivede představit. Večer jsem se o tom bavila s manželem a oba jsme z toho byli úplně vyřízení. Včera u nás teda byl. Choval se slušně, nevypadal ani jako nějaký zoufalec. Nemohla jsem si ale pomoc, vždycky mi bylo úplně špatně z toho, když jsem viděla jak takhle starej chlap dává pusu nebo objímá naší holčičku. Manžel se sotva držel, aby mu jednu nenatáhnul. Doufám, že si dcera brzy uvědomí, že takovýhle věkový rozdíl nemůže dlouhodobě fungovat a rozejdou se. Myslíte, že jsme se zachovali dobře? Neměli jsme jí to třeba nějak víc rozmluvit, zakázat?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Mně je 28 let. Partner bude mít 48 let. Jsme spolu od mých 16 let a klape nám to. Má dvě děti z předchozího vztahu. Rozvedený není, ovdověl. Zezačátku se to mým rodičům taky moc nelíbilo, ale zvykli si ;-)

  • S tímhle tedy ještě zkušenosti nemám z pohledu rodiče. Ale je určitě dobře, že jste zachovali chladnou hlavu a klobouk dolů, že jste to zvládli i přesto, že jste se museli držet. Myslím, že zakazování jí akorát podpoří v tom s ním setrvat. Ale zároveň bych jí nedala zelenou na plno, být opatrní. Samozřejmě jsou případy, kdy je prostě chlap starší, ale je dobrý člověk, ale taky to bývají už velcí blbouni. Myslím si, že je to přejde časem až sami zjistí (nebo hlavně vaše dcera), že to má hodně nevýhod. Přeji pevné nervy! A snad dostanete odpovědi i od zkušených mamin, já přidávám pouze názor, ale bez stejné zkušenosti.

  • Jako upřímně.. Bylo mi 18.. Měl zájem kluk a starší a rodice tedy mamka, mi nedovolila být u něj přes noc.. Nebo celý den... Prostě asi je chlap sběratel panen.... Ja nevím jaký máte vztah s dcerou ale měla byste si s ní zajít pokecat jako kamarádka.. A říct ji jak to v životě chodí... Pokud má s ní větší vztah táta tak ať on ji povyklada něco ze života od svých kamarádů jestli zná nějaký příklad.. Aby se rychle probudila.. Nepomůže nadávat na toho chlapa.. To ne.. Ale říct ji opravdu jak to je v životě...

  • Francy28.5.2020 11:36

    Je fajn, že jste to zvládli bez scén :-) Z největší pravděpodobností se dřív nebo později rozejdou, jsou z úplně jiných světů. Už se k tomu nevracejte.

  • Dcére to nevyhovoríte a zákazom nič nevyriešite. Dajte jej najavo, že síce nesúhlasíte, ale ste tu pre ňu. Vec budete mať oveľa viac pod kontrolou, ak jej budete na blízku.
    Kamarátka si takto našla o 20 rokov staršieho, dokonca ženatého muža. Jej mama bola proti, ale ona mala vlastnú hlavu. Bohužiaľ nie pri ňom, ten vzťah... Ten vzťah bol hrozný, nemôžem to tu ani napísať ako ju celý čas ovládal. Po 7 rokoch ju nechal pre "lepší" model. Stratila 7 rokov života a odišla z toho naozaj zlomená.
    Viem, že sú páry s takým vekovým rozdielom a klape im to a rovnako môže ublížiť aj mladší. Ale treba byť obozretný, ja osobne neverím o 20 rokov starším chlapom.

  • Napíšu z pohledu dcery, jsem od ní sice o 10 let starší, ale taky mám o 20 let staršího partnera a neměnila bych. Není to žádný zoufalec, oba jsme byli zadaní, ale bylo nám spolu tak hezky, že jsme spolu zůstali, teď plánujeme miminko a nikdy jsem neměla hezčí vztah než tento. Rodičům se to taky nelíbilo, teď už jsou v pohodě. Určitě se dcera rozhodne správně.

  • petulinkaa1328.5.2020 20:59

    Jako rodiče by jste neměli být zoufalí, ale podpořit dceru. Je dospělá, je to její volba a třeba ji to vyjde?! a když ne, hubu si musí nabít stejně sama tak proč se hroutíte? 8-o ja se svým manželem začala když mě bylo 18let,jemu v te době 36let,po 1,5 roce jsme se vzali, jsme spolu 14 let, mame dvě dcery a jsme spokojení, neměnila bych za mladsiho ani omylem.Jako máte pocit, že by ji bylo lépe s někým jen proto, že bude mladsi? že jim to vydrží? opak je pravdou... Každému vyhovuje něco jiného tak co je špatně? ještě, že moje i manzelova rodina je normální když čtu Váš příspěvek, meli jsme a máme úžasnou podporu :-) nechte dceru žít, hlavne at je šťastná ona ;-)

  • Chce to čas... Snad si to uvědomí, že to není dobré. Buďte zatím trpěliví... Ale snad nebude chtít se hned k němu stěhovat.. Děti jeste nemá? Není náhodou zenaty? Kez by šlo najít něco co by ji otevřelo oči.

  • Chápu Vás. A otázka k zamyšlení, kdybyste měla syna, co si najde i tolik starší ženu? Jak byste se na to dívala?

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 190 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 668 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se