Cyklus po samovolnem potratu

Otázku položila: Anonymní uživatelka #307739 20.1.2020 7:49

Ahoj, v prosinci jsem prodelala samovolny potrat v 5tt bez revize. Kdy Vam pote dosla MS? Mam 4 dny zpozdeni, test negativni, podbrisek dost zvetseny. Nikdy jsem potrat nezazila, tak nevim, jak to chodi. Ten podbrisek me trochu znervoznuje. Nejdriv jsem si rikala, ze to je nejaky zbytek po tom předchozím těhotenství, ale nezmensuje se vubec.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Petrakim20.1.2020 10:20

    Tak já měla první menses po potratu 35.den. Cykly před tím jsem měla kolem 30 dnů většinou. Ono po potratu, ať samovolném či umělém prostě tělo funguje jinak, je šestinedělí a během něj menses většinou přijde, čili zpoždění oproti původnímu cyklu je zcela v pořádku, stejně tak nafouklé břicho (většinou bývá před MS). Nic si neslibujte a neočekávejte, že tělo bude fungovat ihned stejně jako před těhotenstvím. Může se stát, že první cykly budou anovulační, tudíž dost dlouhé. Ale i naopak, prostě to je různé a zcela individální.

  • Taky čekám na menstruaci, takže neporadím z vlastní zkušenosti, jen jsem četla, že se může dostavit v prakticky klasickém termínu, max. o pár dnů později nebo zhruba o 2 týdny později s koncem šestinedělí (tak se mi dostavila po porodu v termínu při plném kojení). Já samovolně potratila začátkem roku na úplném konci prvního trimestru. Očistky trvaly přesně týden a za další týden jsem už cítila ovulační příznaky, tak jak je vnímám normálně, dokonce mi to přišlo výraznější, jen o pár dnů posunuté než v klasickém cyklu. Normálně si BT teplotu neměřím, protože ty ovulační pocity jsou docela spolehlivé, ale řekla jsem si, že to teď zkusím, jenže teplota vůbec ovulaci nenaznačuje, bez výkyvu se drží na 36.7, tak nevím, podle těch pocitů bych strčila ruku do ohně, že menstruaci dostanu v normálním termínu +cca 2-3 dny navíc (s vědomím, že menstruce následuje 2 týdny po ovulaci). Ten teploměr není bazální a nemám nepřerušovaný spánek, kojím, chodím na WC...Tak teprv uvidím. Každopádně si myslím, že ten první cyklus může být se vším všudy intenzivnější...

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 440 odpovědí a 409 663 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se