Čípek v 39. týdnu

Otázku položila: Anonymní uživatelka #390440 19.5.2022 7:37

Chtěla bych se zeptat, zda jste některá měla dlouhý čípek na konci těhu (cca 2,5 cm) a nakonec porodily do termínu? Mám strach, abych nakonec nepřenášela a neměla vyvolávaný porod. Můj doktor mě tím straší. Co jsem četla, tak se ale čípek může během několika hodin úplně změnit a nemá cenu se podle toho až tak řídit, je to pravda? Dá se případně nějak "pomoci" čípku, aby se zkrátil? Snažím se co nejvíce chodit, uklízím, máme v plánu i častější sex, piju 3x denně maliník, chci navýšit na 4x denně. Dělám masáž hráze, jím lněná semínka (ne teda poctivě každý den, ale většinou jo). Mezi babskými radami jsem četla i o červeném víně? Já teda za celé těhotenství neměla ani kapku alkoholu, tak nevím. 🤔
Děkuji za rady a názory. 🙂

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Mě nic nepomohlo ..zkoušela jsem toho moc. Nakonec vyvolávaný porod ukončeny císařem. Každopádně je pravda, že vše se může během pár hodin změnit a porod může přijít sám. Určitě se nenechte přesvědčit od Dr pokud něco nechcete. Muzete zdravé přenášet 14dni a za tu dobu se může hodně změnit .

  • Petrakim19.5.2022 13:41

    Délka cipku je jen jeden z ukazatelů. Rozhodně podle jeho délky nejde usuzovat na to, že matka bude přenášet. Já třeba u dcery cipek neměla už od nějakého 36 týdne. U kluka v den porodu tuším 1,6 cm.

  • U prvniho syna jsem byla na indukci v terminu porodu, protoze jsem mela spatne jaterky a syn prestal rust, cipek jsem mela 1,5 cm. Indukce se neboj, ve srovnani s druhym samovolnym porodem to nebylo horsi. U druheho syna jsem mela v den porodu cipek skoro 2 cm, praskla mi voda a uz jsme jeli, vodu jsem mela zakalenou a porod urychlovali oxytocinem. Jak rika kamaradka: “praskne voda a jedes”. Dalsi byla otevrena na 2 prsty od 36.tt, vyhrozovali ji predcasnym porodem a rodila spontalne 40+6. Hodne stesti.:-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 601 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se