Čím krmit dceru?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #309892 21.5.2020 20:23

Ahoj,

mám dotaz.
Čím mám krmit dceru, která má rok a dva měsíce?
Ráno jí dávám mléko a za chvilku kousek rohlíku s něčím, potom během dopoledne ještě třeba kapsičku s přesnídávkou.
Na oběd má většinou maso + zeleninu + přílohu (hovězí, kuřecí nebo rybu + zelenina + příloha brambory, rýže, těstoviny nebo kuskus).
Akorát jí všechno vařím v jednom hrnci (maso + zelenina) a potom nahrubo rozmixuju, je to špatně? Při větších kouscích se dáví. :-/ A tu přílohu ji nemixuju, jen ji do toho zamíchám.
Odpoledne má dvě svačiny - po spaní většinou banán nebo jablko s pomerančem a piškoty a na druhou svačinu pribináček.
Večer má kaši.
Kdy mám začít večer dávat něco jiného, a co?

Všem moc díky za názory a nápady, i kritiku.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • buccaneerka221.5.2020 22:01

    Nikdy jsem nic nemixovala.
    Ty piškoty ji jak? Dávala bych jídlo prostě normálně na kousky do ruky, pokud už má pár zubů. Dítě se prý jen ten nezadusí, má víc dopředu posunutý dávicí reflex, tak jsem tomu věřila a dcera se asi dvakrát zakuckala a pak na to přišla.
    Já bych teda nedávala tolik sladkého (mléko předpokládám umělé, Pribináček, kapsička, piškoty). Dávám ráno bílý jogurt, cereálie s polotučným mlékem nebo pečivo s Lučinou, šunkou, plátkem sýra. Sem tam banánové lívance nebo vánočku s máslem. Obědy jako u vás, akorát krajím na kousky a dostává k tomu vidličku. Večeří to co my - většinou pečivo s pomazánkou, kvalitní párky nebo krémovou zeleninovou polévku.

  • Klidně bych večer dávala na střídačku s kaší polévky.
    A mixovani- není to ideální. Synovi jsem od 8m jen mackala vidličkou, pak už bez mackani.
    Ale jsou dětí které mají s kousanim problém.

  • Tak to bud rada. Muj synek ma rok a tri mesice a zrejme diky rostoucim zubum trpi nechutenstvim...rano do nej dam sotva dve tři lzice jogurtu, na obed par lzicek polevky. Vecer krupici z dvou deci mleka, tu mi většinou sni temer celou. Jsem rada ze pres den pojida aspon rohlik, piskoty nebo grahamovou tycinku, pripadne banan... Nekdy na svacinu neco jako presnidavku nebo jogurt. Zaplatpanbuh ze jeste porad hodne kojim, jinak bych se bala ze mi lehne hlady..

  • Dcera ma rok a tri mesice a ji zhruba stejne, jen uz ne kadi na noc, ale treba chleba se zerveckem, nebo lucinou. A teda nemixuju ani jsem nemixovala, Kdyz jsme zacinaly a prikrmy, tak jsem namackala vidlickou a tak od osmi od deviti mesicu uz si to sama vsechno pozvyka .... Jak ji davas jabko??? A ty piskoty??? Ted co uz ma mala zuby tak uz v podstate ji jak dospelak, jen samosebou jeste ne uplne bsechno co dospelak :-)

  • Jarmillka16.9.2022 22:28

    Ráno dávám buď kaši nebo ovocnou kaspičku a k tomu nějakou buchtičku. Ta kaše sama o sobě hodně zasytí a konrétně sunar má hodně příchutí.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 601 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se