Au pair nebo pracovat a cestovat

Otázku položila: Anonymní uživatelka #403440 26.5.2020 21:27

Zdravím,
nedávno jsem se ptala na vaše názory ohledně toho, zda bych měla využít nabídky kamarádky a jít dělat au pair. Rodina si mne nakonec nevybrala z důvodu, že se bojí, abych hodně nestrádala po rodině nebo naopak ona po mně plus ještě potřebují někoho s lepší angličtinou, jelikož au pair dělá s holčičkou úkoly.
Upřímně teď nevím, co bych měla dělat. Rodina to byla fajn, navíc jsem měla hodně informací od kamarádky, která u nich byla. Naopak se bojím toho, že bych si při hledání jiné rodiny, našla takovou, kde bych byla především služkou apod. o což nestojím. Jde mi spíš o to, že se ráda postarám o děti, sama mám stále dětskou duši, samozřejmě pomůžu v domácnosti jako člen rodiny, ale nechtěla bych dopadnout jako některé au pair, které se starají celý den o děti, dělají každý den poskoka a ještě navíc dělají přesčasy.
Tento týden mi končí brigáda, nastupuji v pondělí na úřad práce, kde jsem chtěla původně být na přechodné období, pokud bych v srpnu odjela. Jedna myšlenka byla taková, že bych si našla práci, začala samozřejmě našim přispívat na bydlení, veškeré své výdaje si hradit sama a z našetřených peněz, jak z práce, tak i z toho, co mám teď, ve volném čase cestovat, ať už o dovolené do zahraničí nebo po naší zemi. Pokusila bych se dát svůj život do kupy, změnit životní styl a jednoduše začít žít, protože za posledních pár let to není prostě ono. Jedna kamarádka by se chtěla příští rok podívat do Irska, další se teď dokonce po dvou letech vrací domů.
Jaký je na to všechno váš názor? Vím, že jde o mé rozhodnutí, ale zajímá mě názor někoho nestranného.
Předem všem moc děkuji.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Francy27.5.2020 10:49

    Když jsem před 2 lety byla v nejistotě a nevěděla jak bude můj život dál vypadat, rozhodla jsem se, že odjedu do Anglie jako dobrovolník na farmu. Zlepším jazyk, budu dělat, co mě baví. Ubytko a jídlo je za práci. Na rozkoukání fajn, pak případně řešit placenou práci :-) Myslím, že život v zahraničí je zkušenost k nezaplacení. Vrátit se můžeš vždy.

  • sisterrys27.5.2020 22:35

    Já bych ti doporučila tu aupair nebo nějaký zahraniční pobyt, jak píše Francy, protože tam je ta možnost cestovat (byť v jedné zemi) podle mě daleko větší a poznáš víc než z dovolené ( i kdyby to byl několikatýdenní čundr).
    Byla jsem v Německu pod Alpami a narazila jsem na výbornou rodinu. Hledala jsem přes stránky aupairworld a než jsme si řekli ano, byla jsem za nimi na víkend. Práce u nich moc nebylo, až jsem si říkala, že by to zvládli i bez aupair ( dvouleťačka chodila 3x v týdnu do jeslí a čtyřléťaka začali dávat do školky ve škole, kde pracovali, až na jeden den ho vyzvedávali sami, ale to když mě přijímali nevěděli). Vzhledem k jejich otevřenosti si myslím, že aupair chtěli i kvůli poznávání nových lidí. Sami se dětem věnovali maximálně. A díky této super rodině, jsem procestovala i víc než Německo, vzali mě na dovolenou do Itálie a do Rakouska. A na konci mého pobytu se stěhovali do USA (kdyby se nestěhovali, byla bych u nich určitě ještě další rok). Zaplatili mi letenku, abych jim pohlídala děti, když budou vybalovat věci (no párkrát jsem je fakt měla na starosti, jinak jsem trajdala po Washingtonu D.C.).
    Je fakt, že hodně záleží, jak si s rodinou sedneš. Kamarádka byla aupair pár let u několika rodin ve Švýcarsku a spokojená byla asi jen s jednou. Já si pamatuju jen, jak vyprávěla o jedné odstrašující, kde s ní matka dětí jednala dost povýšeně a jedno z dětí ji mělo úplně na háku. Ale co vím, tak se nikdy nesešli dopředu, než to místo vzala.
    Takže za mě dát si práci s výběrem rodiny a chtít vždy osobní kontakt. Ideální je tam zajet, ale ne do všech míst to jde, tak alespoň přes skype několik rozhovorů.

  • Au pair je skvělá příležitost, jak se naučit cizí jazyk. Ve škole nebo na nějakém kurzu se to tak dobře nenaučíš, takže jestli máš tu možnost, tak do toho určitě jdi :-) . Já jsem dělala au pair rok v Anglii a dodnes na to ráda vzpomínám. Byl to super zážitek. Našla jsem si tam i kamarádku, se kterou jsem pořád v kontaktu. Píšeme si přes internet a k Vánocům a narozeninám si posíláme dárky. Přeprava zásilky v dnešní době není problém. Já k tomu využívám společnost https://www.emons.cz/spedice-pusobnost/preprava-zasilek-a-zbozi/ a pokaždé doručili balík v pořádku.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 147 otázek, kterým se dostalo 271 327 odpovědí a 409 599 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se