Akné

Otázku položila: Anonymní uživatelka #422322 20.1.2020 16:33

Ahoj holky, poradíte mi něco na akné prosím, co vám fakt pomohlo? Já už se tím trápím asi pulroku a stále nic nezabírá, začala jsem používat konopné masticky, denní a noční od cutis help, protože jsem na ně četla super recenze, sice bych teď rekla, ze se mi nedelaji tolik nové pupinky, ale ty staré tam pořád zůstávají, už několik měsíců a pořád nemizi. Změnila jsem životospravu, víc se hejbu, ráno a večer si pravidelně čistím pleť, pečlivě se odlicuji, už nevím co dělat :/ Díky za rady.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj. Rozhodně bych ti doporučila svou pleť předat odborníkům - dermatologům. Já na kožní šla s opravdu silným akné a dnes mám pleť jak prdelku.. dostala jsem myslím prvně Skinoren, ten nic moc nedělal, ale pak mi předepsali krem Differine a sice se mi hodně loupala kůže ( krém ji jakoby ,,spálil” a tak se pleť loupala i s pupínky ), ale pleť mám krásnou až doteď a to je tak 2-3 roky zpět. :-)

  • Takýchto otázok tu už bolo, takže k tomu napíšem zase to isté... Akné v prvom rade spôsobuje hormonálna nerovnováha, nesprávna hygiena a alergény v jedle. Ak toto všetko vylúčime, dostaneme sa do druhého kola, kde nás čaká zlá životospráva (nielen málo pohybu a nezdravá strava, ale aj stres), vnútorné ochorenie (napríklad trpiace zažívanie), kontaktná alergia a krížené alergie. Bohužiaľ pri alergiách je to beh na dlhú trať a pri krížených duplovane. Napríklad u mňa je to predovšetkým práve kontaktná alergia, musela som vylúčiť množstvo kozmetiky vrátane šampónov a pracích prostriedkov. Ja teda odporúčam pátrať ďalej... Polroka je krátka doba na zistenie príčiny, aj keď chápem, že to je ako večnosť už teraz...

  • Co lepek? Já sním housku a už mám pupence na zádech. Jen další nápad.... Taky můžete zkusit bylinky jako podpůrný prostředek, jaké přesně nevím, ale zkuste hledat na bylinkyprovsechny.cz.

  • Kolik je ti let? Ale každopádně zkus tea tree oil roll on od saloos:-)

  • Ahoj. Já mám oblicej v hroznem stavu, ale u mě je to způsobené lekama na epilepsii takže ani kožní či dermatolog mi nepomůže. Já rozhorne nejsem typ člověka co dává na přírodní léčby, ale našla jsem na netu masku med+skořice. Říkala jsem si že už nemám co ztratit a ono to fakt funguje! Sice se mi dělají ty velké bolaky pořád ale když to natru hned tak se to vstřebá a když už je bedar na světě zahojí se to fakt rychle. Tak třeba by to pomohlo i tobě. Já předtím taky vyzkoušela vse

  • Denissima21.1.2020 7:12

    Já, když jsem tohle řešila, tak mi dr předepsala Zineryt. K tomu jsem používala kosmetiku od Biodermy, zelenou řadu (Sebium). A akné jsem se zbavila.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 518 odpovědí a 409 719 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se