sexuální zneužití

Otázku položila: Anonymní uživatelka #388082 26.8.2018 20:43

Dobrý večer .
Napíšu to ve zkrácené verzi: Otec měl u sebe osmiletou dceru, byla jí změřena teplota (večer a pak ráno) rektárně , ona žalovala a matka teď chce žalovat na OSPOD .
Myslíte že vyšetření OSPOD povede k omezení styku nebo změně soudního rozhodnutí ?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • No,mne by to měření u 8 letého dítěte taky zarazilo. Už 3 leté dítě měřil bezne v podpaží.
    Zda to případně k něčemu povede záleží i na důvodu proč bylo u tak velkého dítěte takhle měřeno. Já bych si nejdřív s druhým rodicem promluvila.

  • piprdka27.8.2018 7:10

    Sama nazýváte rektální změření teploty sexuálním zneužitím? No tak asi sama cítíte, že takový přístup není v pořádku. A ano, šetření OSPODu může vyvolat soudní řízení, jehož výsledkem může být změna soudního rozhodnutí i v podobě omezení styku. Což je asi v pořádku. Jo a možná kdyby u vás holka našla zastání, neměla by potřebu říkat "nebudu tě poslouchat, nejsi moje maminka".. vždyť je to dítě !

  • Já tedy bych hlavně měla taky obavu o to, co to udělá s holčičkou a jejím vztahem k tátovi. Asi to pro ní nebylo ok a proběhlo to 2x. Jinak teda u 8mi letého dítěte nechápu a jako matka bych kolem toho taky dělala dusno.

  • Otec je ..... (takové sprosté slovo se zde napsat nesmí) a jako matka bych udělala takovej randál, že by zapomněl i jak se jmenuje. A Vy to s dětmi asi taky moc neumíte a navíc mám pocit, že o tom ani moc nestojíte, když místo abyste se snažila s dítětem vytvořit nějaký vztah tím, že se ho zastanete a budete "ta hodná", tak tatínka necháte, aby se choval jako zvíře (teď jsem to zvíře urazila).

  • Musím bohužel souhlasit s holkama... Synovi jsem teplotu tímhle způsobem neměřila nikdy, od narození jsme to vždycky nějak zvládli pod ručičkou. Takže provádět tohle osmiletýmu dítěti, mi připadá fakt zvrhlý. Být tou mámou, tak jsem taky pěkně nakrknutá, takové zacházení podle mě může takovou prepubertální dušičku pěkně pošramotit. Vůbec se jí nedivím, že už nechce dceru takovému ponižování vystavovat. Tohle podle mě otec fakt podělal...
    Podle mě to k omezení styku vést může, jestli se tomu chce otec vyhnout, tak ať si s maminkou promluví, třeba se mu povede to vyžehlit...

  • Zanthia127.8.2018 11:06

    Moc zkušeností nemám, ale pediatrička mi řekla když bylo dceři lehce přes rok, že měřit takto velkému dítěti teplotu rektálně není moc bezpečné a že bych jí mohla ublížit. A že pokud nezvládneme měření v podpaží, doporučuje bezkontaktní teploměr.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 427 otázek, kterým se dostalo 272 183 odpovědí a 410 171 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se