Odpovědi (podle hodnocení / podle data)
-
24.10.2014 10:25
Z nivy - nastrouhat nivu na mensich ockach a pridat zakysanou smetanu
Celerova - nastrouhat na drobno celer, (tvrdy syr - nemusi byt), Gothaj na vetsich okach, kysele okurky, cibule, sul, pepr, majoneza
Rybickova - olejovky (nebo makrela na kousky), majoneza, sul, cibule
Vajickova - varena vajicka nastrouhat, trochu masla, trosku majolky, sul, pepr, muze byt i cibulka osmazena na masle
Tvarohova - tvaroh z vanicky, sul, cibulka, bylinky (pazitka, bazalka, petrzelka, co kdo ma rad a nebo cervena paprika - susena i cerstva) -
25.10.2014 9:28
Cibule na kosticky, mrkev nastrouhat, smíchat s jogurtem a dochutit. Nebo
rajcata na kousky (jenom duzinu), bily jogurt, porek na drobno, dochuti soli a peprem. Nebo
nastrouhat syr najemno, pridat nekolik utrenych strouzku cesneku, nekolik lzic bileho jogrtu (ne moc, melo by to mit takovou hutnejsi konzistenci) dochutit soli a peprem. Pripadne jde pridat cervena paprika na kousky. Nebo
do mekkeho tvarohu pridat na nudlicky nakrajeny porek a nekolik utrenych strouzku cesneku, dochutit a je hotovo.
Majolka se v kazdem receptu da nahradit bilym jogurtem. Je to zdravejsi a rozdil neni prakticky citit. -
24.10.2014 11:07
Onehdy jsem dělala tuto a je luxusní: http://recepty.vareni.cz/tomatova-rybi-pomazanka/ A avokádovou, která je taky bomba, ale spíš tak na očka/jednohubky: http://recepty.vareni.cz/jednoducha-avokadova-pomazanka/
-
24.10.2014 20:47
děláme ze sardinek: očištěné sardinky z oleje (zbavené šupin a páteře a kostiček, hlaviček a ocásků - pokud je mají), rozmačkat, do toho nakrájet malou cibulku na jemno, přidat trošku hořčice, osolit, a spojit máslem/margarínem.
nebo sýrovo.-česnekovou: nastrouhat eidam, přidat česnek (co kdo snese), majonézu a promíchat.
budapešt: tvaroh z vaničky (když je tučný tím lépe), malá cibulka, trošku červené papriky, osolit, a může se přidat i kousek másla.