indukční deska
Máte doma někdo indukční desku?? Uvažuju o koupi,ale vůbec nemam páru co by mela splnovat a zda je to opravdu tak dobré?? Já jsem zvyklá na plyn,ale budem se stěhovat a tak přemýšlím co tam dát. Nějaké pro a proti???? A jake funkce jsou dobré??
Odpovědi (podle hodnocení / podle data)
-
5.12.2011 21:18
Já používala indukční desku, ale ne tu klasickou velkou, ale já měla tu přenosnou na jednu plotýnku. Teď mám sklokeramickou a předtím jsme měli plyn. Velká výhoda indukce je rozhodně v rychlosti vaření a v rychlé reakci, když chceš zvýšit nebo snížit teplotu, reaguje takřka okamžitě a výhoda je i v bezpečnosti, principem je, že se zahřívá pouze dno nádoby a proto při vaření nehrozí popálení. A samozřejmě nemohu opomenout nižší spotřebuje elektrické energie. Nevýhodou je to, že na to potřebuješ speciální nádobí. Zjistíš to tak, že v obchodě je to napsáno samozřejmě na obalu, jestli je použitelné pro indukci, ale nádobí, které máš doma a nemáš to nikde napsané, tak stačí vzít magnet a na tom dně nádoby, na kterém si ti uchytí, to je pro indukci použitelné. Protože potřebuješ nádobí, jejichž dno bude obsahovat železo. Mně se s tím pracovalo super, já bych do ní šla rozhodně z důvodu bezpečnosti a úspory energie, ale jde o to si na to zvyknout
-
6.12.2011 9:59
zatím jsem na indukci slyšela jen samou chválu, až na to nádobí, jenže na sklokeram a indukci musí být udělaný extra jistič a něco s elektrikou, takže to je nutné předělat.
JENŽE DÁMY POZOR!!! Známý řiká, že když chce uvařit pořádnej dobrej guláš, tak ho nevaří v kuchyni na indukci, ale ve sklepě na starých plynáčích, protože z toho prý úplně jinak chutná... na druhou stranu když se nad tím zamyslím, tak i největší šef kuchaři vaří na plynu. Sice to není tak spořivé a teplo utíká, ale možná na tom plynu přece jen něco bude