dvě ovulace v jednom cyklu

Otázku položila: Anonymní uživatelka #116792 9.11.2013 21:43

Dobrý večer. Ráda bych znala odpověď na otázku,zda můžou proběhnout 2 ovulace v rozmezí i pár dní? Stalo se to některé z vás? Sleduji čípek a měřím BT a vypadá to,že jsem měla dvě ovulace. Ráda bych znala váš názor,či poznatky a zkušenosti. Děkuji všem.

Děkuji všem za názor a poznatky. U mě nezbývá teď jen než čekat,zda MS dorazí,nebo raději nee.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Borlova9.11.2013 22:51

    Můžou, občas právě takto vzniknou dvojvaječná dvojčata. V jednom vaječníku dojde k ovulaci, vajíčko je oplodněno a právě za pár dní může dojít k druhé ovulaci ze stejného, nebo druhého vaječníku, při které dojde taky k oplodnění vajíčka.;-) A dvojvaječná dvojčata jsou na světě:-)

  • Můžou. Já sice měla problém, abych vůbec nějakou ovulaci měla, ale jedna moje příbuzná měla ovulaci 2x za měsíc asi po 2 týdnech a při obouch otěhotněla. Zní to jako sci-fi a kdybych to neměla v rodině, tak bych nevěřila, že se něco takového může stát. Ale má dvojčata, která údajně byla počata každé jindy.

  • Určitě můžou být dvě, někdo je má prý dokonce několikrát ročně. Ale četla jsem nějaký článek, že druhá nastává do 24 hodin po první a není rozpoznatelná podle bazálních teplot, protože tam k těm změnám dojde tak rychle, že to vypadá, jako by byla jen jedna. :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 197 otázek, kterým se dostalo 271 491 odpovědí a 409 682 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se