data a máma

Otázku položila: Anonymní uživatelka #450543 18.7.2022 14:52

dobrý den. je mi 15 a mám problém s mámou a daty. uz jsem se s ní o tom bavila několikrát, že teď na léto by se mi vážně hodili, jelikož když chci jít s někým ven, tak si pak ani nemůžeme napsat, jelikož je na mě máma pak hnusná že mi hodně stojí sms. nebo když bych chtěla s někým stanovat tak prostě se ani pak nedomluvime na místě. nebo nejhorší, že si ani nemůžu zjistit autobusy ani vlaky. v penězích opravdu problém není. ani táta není proti, protože říkal že by to šlo. navíc mám dvě starší sestry, které už měli data dřív než o prázdninách. a moje máma se obhajuje tím, že bych pak byla ještě víc na telefonu. prostě ani nedokáže pochopit to, že si s někým píšu, že se s kamaradama nemůžu vidět každý a celý den, tak si s nima aspoň píšu. nebo prostě už jsem se s mámou bavila o tom, že bych ráda šla k nějaké psycholozce, jelikož se už dlouho se mnou něco táhne a nezlepsuje se to, spíše naopak. a je jí to jedno. když se jí zeptám, jestli už tam volala, tak mi vždycky hnusným tónem řekne ne. jako já už bych tam vážně chtěla, ale ji to je jedno. přijde mi, že si užívá tu moc, že je máma a já ji musím poslouchat. nevim jak mám vyřešit ty data, jelikož bych je fakt potřebovala.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • a doma nemáte wifi? že musíš mít data v mobilu.
    co se týče stanování - víš jaká je to úleva být jen s přáteli a bez mobilů? každý by si měl takový ne jen jeden týden ročně naordinovat. a domlouvat se dá i zavoláním, takže bych toto nesváděla na chybějící data.
    pokud jsi stále na mobilu tak to trochu chápu, že ti nechce data platit.
    co se týče psycholožky, tak to je horší a domluvila bych se s tátou a nějakou si našla sama a objednala se a táta by tě tam doprovodil. objednací termíny nejsou zrovna krátké, pokud to má být "na pojištovnu".

  • Jdi na brigádu, vydělej si peníze a data si kup bez schválení mámy. Bude to z tvých vydělaných peněz. Ale na druhou stranu s ní souhlasím, vůbec není potřeba data mít. Autobusy, vlaky si najdi už doma předem, to není problém.. udělej si menší plán, jak bude den vypadat, v kolik tak pojedeš a nějaké spoje si najdi dopředu, udělej screeny a ulož si to. Spoje se dají najít i přímo na nástupišti busů, vlaků.
    S kamarády se domluv osobně, kdy a kde se potkáte, kam zajdete, kdy se zase uvidíte.
    Jak už psala paní, když někam jedeš s přáteli, mobil není důležitý. Pak když je potřeba se ozvat, tak se zavolá, a je to rozhodně levnější než data.
    Mně by to rodiče taky nikdy neplatili, ikdyž peníze na to mají. Prostě to není NUTNÉ, to pochopíš, až budeš starší. Jde o princip... až si na vše vyděláš sama, tak si rozmyslíš, co si koupíš a co ne.
    Bud ráda, že je nemáš, furt bys do toho mobilu čuměla a nic z toho neměla. Já kamarády nemám a taky žiju. Tak bud ráda, že ty nějaké máš, i když je vídáš méně. Pokud nemáš fb, založte si všechny Skype a scházejte se tam, zavolejte si :)
    Spousta lidí data nemají a domů nebo kamkoliv dojedou, domluví se na schůzce apod.
    Nejlépe si najdi kamarády v místě bydliště, či poblíž, ať s nimi trávíš čas více osobně :)

    S tou psycholožkou to bude horší, pokud to maminku nezajímá, to je špatně. Zkus to zkusit s tatínkem, jak radí paní. Domluv se s ním, zeptej se ho a popros, třeba on někoho sežene, vezme tě tam :)
    Popřípadě zkus jiného člena rodiny, např. babičku, tetu :) Myslím si, že to nehraje velkou roli, spíše teda asi, že jí věříš nejvíce.
    Hodně štěstí :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 329 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se