Zpětné potvrzení o studiu na VŠ

Otázku položila: Anonymní uživatelka #401847 29.9.2019 12:59

Zdravím,
chodila jsem na vysokou školu a během toho i na brigádu, kde jsem byla klasicky vedena jako student. Nedávno jsem se dozvěděla, že mi studenta ukončili ke konci měsíce červen, i přesto že akademický rok je až do konce srpna.
Na konci semestru jsem však nesplnila veškeré zkoušky a tudíž se mnou bylo už zahájeno řízení o ukončení studia, proti kterému se nijak nebudu odvolávat. Škola by měla mé studium ukončit v průběhu října, tím pádem bych měla být ještě do konce října ze zákona studentem.
Nevěděla jsem kdy mě škola ukončí, proto jsem ani v září nežádala o potvrzení o studiu.
Volali mi z účtárny, jak to tedy se mnou je a že tedy nedostali potvrzení o studiu a nevědí tedy, zda mám ještě nárok na slevu na studenta a nebo ne.
Nyní chodím na pomaturitní studium, kdy nemám nárok na statut studenta a počítám s tím, že se registruji na zdravotní pojišťovně jako OBZP nebo se domluvím na brigádě na strhávání z výplaty.
Myslím si, že hlavním problémem by zřejmě měly být daně. Obracím se na vás proto s radou, zda by bylo možné, aby mi škola zpětně potvrdila studium do konečného rozhodnutí o ukončení?
Předem moc děkuji za rady

Děkuji za odpovědi :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Určitě se se školou domluvte a nechte si vystavit potvrzení o studiu. Čím dříve, tím lépe - vlastní zkušenost. Doporučuji mít jedno i v "zásobě" doma. Již párkrát se mi to vyplatilo a naopak - na jedno období doma nemám, školu zrušili a škola, na kterou mne odkázali, že měla převzít veškerou starší dokumentaci mi napsala, že mám hledat jinde...

  • A jak jste měli zkouškové období v letním semestru? Pokud do července, tak bych nerada kecala, ale myslím si, že pokud nesplníš limit 40 kreditů na konci akademického roku, tak automaticky hned po ukončení zkouškového období končíš (čili ne až v srpnu, ale už v červenci, nebo nevím, do kdy máte zkouškové období.
    Pokud se dostaneš do školního systému, tak by ses měla proklikat k formuláři potvrzení o studiu (ale jak říkám, nevím, kam jsi chodila a jak to u vás je)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 504 odpovědí a 409 702 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se