Zapach z ust

Otázku položila: Anonymní uživatelka #386460 25.9.2018 15:05

Chtela bych vas poprosit o radu 😖. Jsem uz zoufala a trapim se. V posledni dobe mi manzel casto rika ze mi pachne z ust.. Zacina byt ponekud neprijemny, jak kdybych za to mohla. Netusim proc se mi to deje, je to az posledni dobou. Muze to byt tim ze jsem tehotna? Zuby si cistim.. co je nizsi tak frekvence jidla nez drive. Poradite co mam delat ci jestli je nejake reseni? Jsem z toho opravdu spatna a utrapena :'(

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Tak to znám taky. Když ti manžel řekne pět minut po vyčištění zubů, že ti páchne z pusy jak z kanálu, tak to není zrovna příjemný. Já teda na to dodnes nepřišla, čím to je. Ptala jse se zubařky. Žádný zkažený zub jsem neměla, takže zubama to nebylo. Říkala, že doporučuje začít si čistit jazyk speciální škrabkou na jazyk, že na něm zůstávají bakterie, a taky že mám začít víc pít, že to může být ze žaludku a ne z pusy. Už je to teda pár let zpátky, co se mi to takhle stalo. Manžel mi to říkal často a bylo mi to hodně nepříjemný a hlavně když jsem to takhle věděla, tak jsem se bála zblízka mluvit s lidma, ať to necítí taky. Teď mi to občas říká, ale ne tak často. Těhotná jsem tenkrát nebyla. Ale od té doby mám dvě děti a staršímu manžel pořád říká, že mu hrozně smrdí z pusy a že to má po mamince.
    Ale věřím, že to těhotenství na to může mít také vliv.

  • Mě to říkal manžel v těhotenství taky. A bylo to od žaludku. Jak jsem se najedla bylo to vždy lepší. Za to prostě teď v těhotenství nemůžeš. Po porodu bude lepe

  • Manžel na to trpí taky a vypozorovali jsme,že to je v době,kdy má delší odstup od jídla.. čím déle hladoví,tím je zápach horší.. nemůže to mít souvislost?

  • Ma to souvislost se snizenim mnozstvi jidla a protoze to jde ze zaludku, neudelas s tim nic. Bohudik existuji zvykacky a ruzne ustni vody ;-)

  • stupidiack25.9.2018 20:37

    Častěji jíst a dodržovat dostatečný pitný režim .. žízeň za to může taky. Já jsem teď taky těhotná, ale nic na sobě bohudík nepozoruju a ani partner si nestěžuje. Je to asi tím, že často něco jím, nebo nevím .. :-)

  • Jak už tu bylo řečeno, hlad způsobí zápach z úst. Stejně jako nedostatk tekutin. Další věc můžou být problémy s dásněmi. V těhotenství jsou dásně citlivější a snáz se vytvoří zánět. Zkus mezizubní kartáčky a pravidelně jez. Já měla u sebe vždy alespoň piškoty.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 428 otázek, kterým se dostalo 272 185 odpovědí a 410 178 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se