Za jak dlouho začnou účinkovat probiotika ?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #423922 17.9.2020 3:59

Dobrý den , od včera mám nějakou střevní chřipku. Bolest hlavy, celého těla , horečky (nejvíc 38,3) co po paralenu a hodinovém spánku spadlo na 37,3 , a hlavně mě trápí průjem :( je opravdu vodovi a jde to ze mě dá se říct samo ne sice nějak úplně často ale tak 7x jsem včera cca byla ...koupila jsem si hned včera probiotika biopron forte a dala si hned 2 tabletky jak mi řekla paní v lékárně , tím ze mužů jen 1x denně 1-2tabletky tak už jsem užívání neopakovala ale zajímalo by mě kdy probiotika zaberou ? :( protože zatím nic :( všem moc děkuji za radu ..

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Na průjem si kup v prvni rade smectu, at to trochu pribrzdis.

  • macicekkajik17.9.2020 9:01

    Na zastavení průjmu používám endiaron. Jednu dobu manželovi nic jiného nezabíralo.

  • Rebeca17.9.2020 11:17

    Jak uz tu nekdo zminil, zkus Smectu nebo Endiaron.

    Nicmene pokud se to do tri dni nezlepsi, konzultuj to s lekarem. Pokud ma clovek takovou horecku, muze to byt i campylobakter nebo salmoneloza.

  • Probiotika nevyřeší průjem, jen "doplní co odchazi". Pokud tak přidej černé uhlí. Probiotika ti řeší to aby nebyly dlouhodobě následky.

  • probiotika jsou doplněk-podpora v léčbě, ale samy od sebe nic nezmžou, protože proletí střevy strašně rychle ven.
    já používám Tasectan nebo Imodium a k tomu pak přidám případně ta probiotika, která mají šanci se tam pomnožit, protože se zpomalí peristaltika. ale obecně než se to tam namnoží tak to není na hodiny, ale na dny při pravidelném užívání.
    při průjmu jsem navíc používala spíš Enterol než klasické lactobacily.

  • eliskao17.9.2020 13:52

    Souhlasím s názory výše, probiotika ano ale spíše na uzdravení střeva po nemoci, ale na průjem smetu, endiaron, enterol, živoč. uhlí - je toho spousta v lékárně. Jinak střevní chřipka může být na několik dní, ale i na týden. Já měla loni hodně ošklivou 2 týdny. Byla jsem tehdy i na testu na salmonelozu a vše bylo ok. Jen nějaký silnější odolnější bacil. Přeju brzké uzdravení!

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se