Výživné

Otázku položila: Sydzej60 17.9.2020 18:24

Ahoj děvčata mám takový problém.Muj bývalý muž neplatil na děti celé výživné až teď co jsem mu pohrozila že to nechám exekucne strhávat z platu.Ale on že začne platit teda ty 4100 aby neměl exekuci.Jenze on začal dnes kolem sebe kopat.Ze si zazada o staršího syna (13let)a že já mu budu muset platit výživné že on je starší a má větší výdaje ...druhý syn (10let) by zůstal semnou já platím nájem 11000 ze vším všudy.Byvaly nic neplatí jen elektřinu vodu internet možná nějaký půjčky příjem má cca 40000...já mám příjem cca 16000 i s odpoctama na děti +4100 to výživné.Bydli semnou přítel on také pracuje.Chci se zeptat když by bývalý zažádal o syna dívá se soud na to zda bydlím sama nebo s někým kdo vydělává? Bývalý právě tvrdí že máme dost peněz abych platila já jemu výživné na toho staršího syna a že on by mi nemusel platit nic.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • eliskao17.9.2020 20:19

    Dobrý den, nebála bych se, nemyslím že soud rozdělí děti. Navíc hodně chlapů takto vyhrožuje ale v reálu to neudělají, protože ví že by tu péči o dítě nedali. Držím palce!

  • Bývalý mi s platem 42tis přistoupil nakonec na dohodu o vyzivnem (dcera 11let) 7tis (z toho 1500 na stavebko), než aby šel k soudu, kde by mu dali více.
    V té době jsem měla polovinu co on.
    Je to už cca 10 let a neplatily ani ty tabulky na výživné. Případného soudu bych se nebala- kdxzbuslysi, že neplatil co měl, tak těžko mu dítě svěří a pochopí, že to je z něho strany nátlak na vás.

  • Myslím si, že s tímto u soudu opravdu nemá šanci. Spíš se vás jen snaží zastrašit. Každopádně být vámi, tak pokud by k soudu došlo, určitě bych si vzala na pomoc nějakého dobrého advokáta. Také jsem s bývalým měla tahanice o výživné a nakonec mi hodně pomohl tento: https://www.cikr.cz/ Jen díky němu to celé dopadlo v můj prospěch.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 509 odpovědí a 409 714 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se