Velký pes a malé děti

Otázku položila: Anonymní uživatelka #398127 5.7. 23:08

Ahoj, chtěla bych asi povzbudit a zeptat se na zkušenosti. Manželovi rodiče si před časem pořídili psa, je to kříženec, prý plemeno vhodné k dětem. Bohužel mu je rok a půl, váží 25 kg a oni nejsou schopni ho vychovat. Oni tvrdí, že se o to snaží, já často vidím něco jiného. Chápu, že je to štěně. Ale my máme malé kluky, 8 a 6 let. Ten mladší váží asi 22 kg a ten pes si hlavně vybírá jeho, aby po něm skákal. Často mu neočekávaně na zahradě skočí zezadu na záda tak, že ho povalí. Minule ho shodil ze schodů terasy, já u toho naštěstí nebyla, ale i švagrová, která u toho byla z toho byla vykulená. V listopadu se nám má navíc narodit třetí dítko a já si vůbec neumím představit, jak k nim přijedeme na Vánoce na návštěvu. Já půjdu s miminem a ten pes po mně skočí. Nebudu ho moci ani nikam položit, protože ten pes je prostě všude.

Je blbý, říct narovinu rodičům, že s malou prostě nepřijedu? Pak zas budou chtít přijet na návštěvu oni a byli u nás se psem jednou... Já je upozornila, že máme nový gauč, že nechci, aby se mi po něm válel, tak jsem tam dala aspoň deku, ale stejně si tam lehl a jim to bylo docela jedno. A když jsem dala alespoň pryč polštáře, tak ten pes vstal a drze si pro jeden přišel. Je to hajzlík. A oni z toho měli jen legraci, jak je chytrý.

Nevím, jak to udělat, abych byla já spokojená a nezničila si s manželovými rodiči pěkný vztah. Máte někdo radu? Děkuji moc.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • S tímto vám nikdo nepomůže... nejlépe by bylo promluvit si s manželem, jak se k tomu staví on. Pokud vás podpoří měl by sám říct svým rodičům že takto to nejde. Pokud nemá stejný názor jak vy bude to hodně těžké.

  • Já mám rok a půl doma fenku co má 40 kg a rozhodně už to není štěně ale puberťák. Poslouchat musí.
    Promluvit si s rodiči je asi základ. Na druhou stranu zkuste se chovat k psovi správně vy, řekněte dětem jak reagovat a co dělat. Mám v blízkém okolí psa co majitele nechali růst jak dříví v lese (přes 30 kg, 3 roky) a protože se držím vhodných reakcí a zásad tak mě poslouchá a vlastně je nadšený když dojdu a trošku ho cepuji. Kamarádka s mužem už začala některé věci dělat podle mě a jejich Buddy už je snesitelnější.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 384 otázek, kterým se dostalo 272 074 odpovědí a 410 112 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se