Velikost podprsenky

Otázku položila: Anonymní uživatelka #393429 17.9.2018 11:53

Ahoj holky, už několik let si kupuji podprsenku velikosti 75A. Nikdy jsem větší nezkoušela, neboť mi přijde, že tam vážně skoro nic nemám. Podprsenky v této velikosti mi však začali strašně vadit. Furt jsem s nimi hýbala a snažila se je dát na správné místo. To nemluvím o létě, když se člověk potí. Strašně mě svědily... Nedávno jsem si vybírala novou. V mé velikosti nebyla a tak jsem si vzala jednu menší a jednu větší, tedy 75B. Ta větší mi tak krásně sedla. Později jsem si koupila i druhou a žádné problémy s nimi nemám. Tak si říkám, zda jsem opravdu celou dobu nosila špatnou velikost :D Stalo se to taky někomu?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • HaSha17.9.2018 11:57

    Mám zkušenost, že občas záleží i na výrobci, proto v obchodech koukám, jaké mají tabulky, podobně na e-shopech třeba na Astratexu jsem "extra prsatá" :-D. V menších prodejnách s prádlem nahlásím prodavačce obvod pod prsy a přes prsa a vím, že ona už bude vědět. :)

  • ano, nosívala sem špatnou velikost - 75B. v prodejně s prádlem kde mi dámy pomáhaly hledat správnou velikost sem skončila na 70D-E.
    dcera myslela a nosívala 70C a v prodejně s prádlem skončila u 65E.
    ne, to co je běžně v prodeji v řetězcích (70 A,B, 75A,B,C, atd) skutečně většině žen vyhovuje. jen prostě sáhnou po tom, co tma mají a spokojí se s tím.
    hodně dělá i materiál - některý více a některý méně pruží a taky střih košíčků i celkový tvar.
    podprsenka by rozhodně nikam neměla utíkat po zádech - to v první řadě svědčí o špatné velikosti obvodu. podprsenka má být přeci jen trochu těsná, aby vůbec mohla udělat tu podporu prsům. prsa nemají držet ramínka, ale obvod. ramínka jsou jen "pojistka" a správně padnoucí podprsenka má držet prsa i bez ramínek.

  • sisterrys17.9.2018 13:33

    Doporučuji kalkulačku velikosti na le chaton: https://www.lechaton.cz/ (dole na stránce). Prádlo tam tedy nenakupuji, ale jejich výpočet sedí. Jinak jsem taky nosívala špatnou velikost - vetší obvod a malé košíčky.

  • Mam to uplne stejne. Nakupuji nejcasteji v lindexu. Vzdy jsem brala 75A.Ted jsem trochu zhubla a hledala 70A.protoze nybyly, tak jsem sahla po 70B a sedla perfektne. Vzala jsem dve 70B a jsem max spokojena. A to jsem dost plochá,fakt nechápu :-D

  • Já už nosím jen bezešvé podprsenky https://www.intimidea.cz/podprsenky/ a musíme teda uznat, že poprvé v životě se mi daří vybírat pohodlné kousky.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 428 otázek, kterým se dostalo 272 184 odpovědí a 410 176 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se