V těhotenství na kole

Otázku položila: Anonymní uživatelka #285275 9.4.2020 20:48

Ahoj cyklistiky, do kterého měsíce jste zvládly jezdit v těhotenství na kole?
Já jsem na začátku a těžce to nezvládám, přitom naslapano mám :(

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • kosicek10.4.2020 7:54

    Ten první trimestr není určující, může ti být opravdu špatně, mě třeba v jednom z těhotenství jakákoliv větší fyzická námaha zhoršovala těhotenské nevolnosti, v dalším mi od nevolností ulevovala.., k tomu můžeš být ale více unavená...No, a jestli jseš teď v prvním trimestru, tak se dá předpokládat, že v posledním trimestru, v zimě, na kolo také lézt moc nebudeš, i když já ti napíšu, že jsem jezdila až do porodu, ale ten byl vždy v létě a paradoxně jsem nejmíň jezdila ve druhém trimestru, protože jsem si to nelajzla, když hrozilo náledí. Nicméně v posledních fázi těhotenství mi ta poloha kolmo, v předklonu s trochu roztaženýma nohama vyhovovala, lépe se mi v ní dýchalo než vestoje, či v sedě -však na kole zaujímáš takovou verzi úlevové polohy...Na kole jsem i denně dojížděla do práce až do nástupu na MD, tahala jsem na něm i starší dítě, nákupy..Díly převodům mi nikdy nedělaly problém ani kopce, i když se doporučuje to celkově nehrotit a do kopce raději slézt. Kolo mi dělalo vyloženě dobře. Bohužel je tu to riziko pádu, já naštěstí nespadla, ale stát se to může -několikrát jsem namále měla, ani ne z vlastního zavinění, stačí, že se třeba na cyklostezce pohybuje více lidí, psů, kteří pod kolo mohou vlítnout...Navíc v těhotenství je člověk takový víc neobratný.

  • Thea1410.4.2020 9:40

    Asi je to individuální. Moje teta jezdila na kole celé těhotenství. Sice ke konci už jen kratší projížďky, ale jezdila. I když ona trochu musela, žije v obci, kde není obchod a auto tehdy neměli, takže skoro denně jezdila do vedlejší dědiny na nákup. No a vrchol toho všeho bylo, že se na kole dovezla 15 km do porodnice :-D strejda jí nezvedal telefon (byl v práci), soused který jí měl odvézt taky nebyl doma. A tetě bylo blbé zavolat si sanitku. Bratránek se narodil za dvě hodiny od příjezdu do porodnice. Zní to šíleně, ale je to pravda, je to už legendární rodinná historka :-D

  • Co ja sem se docetla (v dobe kdy sem byla tehotna sem na cinnosti docela hledela co muzu a ne, byla sem lehce rizikove tehu), tak jezdeni na kole je celkove ne moc bezpecne.

  • dzusinka9.4.2020 22:05

    Třeba v Holandsku a Belgii jezdí pořád, ale tam mají taková ta "dámská" městská kola úplně všichni a navíc je to rovina všude. Řiď se svým pocitem, ten je nejdůležitější a opatrně. Spadnout na kole může být nebezpečné, ale spadnout se dá i ze schodů, takže za mě je ten příklad Holanďanek asi nejdůležitější, že to jde :)

  • Mne dr kolo povolila dokud budu moci, ale bohužel mi nebylo dobre a celý 1.trimestr sem potřebovala hořčík.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 199 otázek, kterým se dostalo 271 493 odpovědí a 409 687 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se