Uz nevim jak dal

Otázku položila: Anonymní uživatelka #376325 12.2.2020 16:26

Problem s vychovou . Syn 5let navstevuje MŠ , dnes mi volala p.ucitelka ze syn druheho chlapecka omylem nuzkami zastrihl ousko. Nikdo ale nic nevidel. Nerozumim jak je to mozne djte s nuzkami a nikdo z dospelich nic nevidi. Ale to neni tak hlavni jak to ze opravdu vidim u syna problem . Hrajeme si to vse je v pohode ale obcas ma takove reci mami ja te zabiju atd... Omezila jsem kvuli jeho vychove i rodinne navstevy kde jsou pubertaci atd.. je jen se mnou , ve skolce a obcas kdyz si ho vezme tata. Nevim kam na to chodi . Navstevujeme psychologa - nepomaha to . Pristi tyden se mam dozvedet zda budu mit praci nebo ne. Jsem v dost tezke situaci (financni krizy) tak se proste snazim hledat praci, vychovu,utahnout domacnost , pobiram jen prispevek na bydleni ale jen 3000kc 500kc na dite. Ale na vse to nestaci . Jsem tak nejak uz zoufala.... Furt si kladu otazku co jsem udelala spatne, kde nastala ta chyba . Miluju ho je to muj syn ale uplne chapu rodice deti jaky maji strach a vubec bych jsem se nedivila kdyby napsali petici na maleho aby ho vyhodili ze skolky. Zjistovala jsem i geny proste ale myslim si ze dite neni o genech spise o tom jak rodice vychovavaji a ja myslim ze ma vychova je ne 100% ale snazim se a delam co muzu... Ja uz opravdu nevim kudy kam .. Vzdyt je mu 5let. Kde by prisel na tyhle reci ? Vzdyt ja doma takto vubec nemluvim. Mam jen strach aby neskončil v budoucnu v pastaku.... Nevim uz jak ... Dekuji kdo docetl az sem.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Vzhledem k tomu, že dítě má 5 let a muze byt v tuto chvíli už v predskolacke třídě, tak tam se s nuzkama bezne pracuje a učitel nemusí nutně všechno vidět, pokud má ve tride třeba i 20 děti.
    Dost věcí muze pochytit i ve školce.

  • buccaneerka212.2.2020 18:44

    Přikláním se ke změně psychologa a možná návštěvě speciálně pedagogického centra (SPC), kde by dokázali odhalit nějakou dysfunkci nebo poruchu autistického spektra. Není to nic špatného, člověku se uleví, když se dozví, proč je jeho dítě jiné a hlavně, že to není špatnou výchovou a vyčítat si to není řešení, pokud rodič dělá maximum.

  • Já vám docela rozumím.. mýmu synovi teprve teď budou teda 2 roky, ale taky se chová trochu agresivně... když se někdo přiblíží do jeho "osobní zóny" nebo na něj zblízka civí, tak se po něm ožene, jakoby si bránil prostě svůj prostor.. to samý je s hračkama, kmdyž na něj někdo běží, že si chce vzít to, co má, tychle s tím utíká a zaujme obrannou pozici.. řikám si do budoucna aby ho taky neonálepkovali jako "toho zlýho kluka"... no ale u 5ti letého mě napadá, jestli třeba moc nekouká na nějaké bojové pohádky nebo v dnešní době "pohádky", že.. typu ninja a různí bojovníci a tak, pak třeba dneska koukají tyhle děti i na youtube a umí si to přepínat, tam se taky dozví spoustu věcí.. nebo to naopak může slyšet od jiných kluků ve školce a chce třeba patřit mezi ně, tak se takové fráze nebo činy učí... těžko říci, chtělo by ho asi bedlivě sledovat a zkoumat odkud by to asi mohl mít :).. nebo také záleží na vlivu otce, s kým se on schází, jak zachází s lidmi apod..

  • A premyslela jste o změně psychologa? Třeba by mu jiný pomohl.. Jinak souhlasím, že takové věci dítě nejspíš odkouka třeba z televize.. Tak to ohlídat, na co se dívá. Jinak bych určitě ještě promluvila s otcem, aby o tom věděl a smeroval svoji výchovu správným směrem. Každopádně z toho může váš syn vyrůst, je ještě malý, nemusí to hned znamenat, že jednou skončí v pastaku.. Zbytečně se nestresujte. Přeji hodně štěstí. :-)

  • Ohledně toho že říká, mami já tě zabiju, to mají deti že školky od spolužáků. Já mám dva kluky (3 a 5), oba chodí od letošního roku spolu do třídy kde jsou děti od 3 do předškoláků (můj 3 je tam nejmladší) a od začátku roku začali chodit že školky třeba, já ti useknu hlavu, já tě zabiju, já tě zastřelím a další. Doma tyto věci vůbec neříkáme, nemají žádné pistole, meče. Trvalo nám min půl roku než jsme to odstranili, ale stejně to občas ještě řeknou. A myslím si, že jsou to úplně normální zdraví kluci.

  • macicekkajik13.2.2020 7:51

    Myslím si, že absolutně nic špatně neděláte. Možná kluci jen blbli a ten druhý chlapeček řekl, ať ho střihne, ale nečekal, že to opravdu udělá. Když to nikdo neviděl, tak jediný kdo může říci, co se stalo je váš syn a ten chlapeček. A určitě ještě nezná význam těch slov, já tě zabiju, co to vlastně ve skutečnosti znamená. Vysvětlila bych mu to a řekla, že se to nikdy neříká.

  • ivusinkasisinka15.2.2020 21:17

    Mám taky dva kluky a ten starší cca taky v pěti letech takto mluvil. Myslím že nezná pravý význam těch slov. Prostě to slyšel u dětí ve školce, tak to použil. Rozhodně to není důvod k návštěvě psychologa nebo SPC. Hoďte se do klidu a mějte ráda svého syna. Je to kluk! Nečekejte že bude hodný jako holčička.

  • eliskao12.2.2020 22:19

    Dobrý den, navštívila bych psychiatra. Může jít o počáteční projev nějakého psychického onemocnění, které bude třeba léčit. Myslím, že lépe jít zbytečně než se trápit a třeba medikace může pomoci. Jinak mne moc mrzí Vaše situace. Doporučuji ještě se obrátit na oblastní charitu - může vám pomoci v případě krize s ošacením, potravinovou pomocí, poskytnou poradenství. Držím palce!

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 148 otázek, kterým se dostalo 271 328 odpovědí a 409 599 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se