Syn zadržuje dech

Otázku položila: Anonymní uživatelka #272965 14.4.2021 21:35

Ahoj holky, jsem už zoufalá, můj syn 8 let zadržuje dech když je třeba sám v pokoji a nevidíme ho, vždycky už to poznám podle toho ze je celý mokrý (spoceny) teď si přesně nepamatuji kdy to začal dělat jestli ve 4 letech? Samozřejmě jsme to řekli dětské mudr ta nás poslala k psycholozce a na nějaká neurologicja vyšetření ale všecko dopadlo dobře tak už to nikdo neřešil.. Ted jsem ho dokonce nachystala že to dělá u distanční výuky, už sem mu za to zakázala úplně všecko co jsem mohla jako Playstation, mobil, televizí, kamarády... Vcera slíbil že to dělat nebude a zas to dneska před spanim dělal.. Vždycky prekrizi nohy a zadržuje dech a začne se trepat, jsem zoufalá a fakt na pokraji zhroucení protože fakt nechápu proč to dělá.. Nemá někdo s tím zkušenost??? Už si nevím rady.. Nejde to po dobrém ani po zlém.. Diky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Promiň, ale ta vyšetření nedopadla dobře. Oni bohužel nezjistili důvod synova nebezpečného chování, a ten může být psychický nebo psychiatrický, žádnými zákazy to nevyřešíš. Co nejdřív navštiv se synkem dobrého psychologa a psychiatra, oni s ním budou pracovat a zjistí důvod toho jednání, pokud Ti to synek říct nechce nebo nedokáže. Jak píšeš, že to "nikdo neřešil", tak byste to řešit měli. Hned a s odborníky. Zkus si představit, že bys měla dcerku, která by trpěla anorexií. Taky bys nevěděla, proč nejí, ale určitě bys to řešila s odborníky a nenechala to být. Držím palce, ať to zvládnete. Mám taky tak malého syna, chápu, jak moc se o něj musíš bát.

  • Určitě to řešte, může to být psychický problém, ale i neurologický. Že na nic nepřišli, neznamená, že se něco neděje. Jen nedošlo asi k správnému vyšetření.
    Držím palce ať se vám to podaří brzy vyřešit.

  • Není to nějaká výzva z TikToku?

  • Mozna by krome psychologickeho vysetreni za navstevu stalo i neurologicke vysetreni? Nevim..
    Nedavno jsem koukala na Dr. House a tam si mala holcicka delala dobre v autosedacce. Tres, zpoceni.. Nevim, jestli to neni blbost, moznost takoveho zpusobu sebeukajeni jste nekonzultovali?

  • Já se takhle jako malá údajně uspávala. V postýlce jsem si chytla u hlavy okraj deky a zadržovala dech dokud jsem nebyla červená a neklepala jsem se. Pokud vím, přešlo to samo. Byl to prostě můj způsob uspávání se :D Ale v 8 letech je to dost zvláštní, nenechte se odbít, nejspíš tam někde problém bude.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 664 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se