Švédská trojka z hlediska křesťanské etiky

Otázku položila: Bývalá uživatelka #93520 4.2.2014 17:10

Dobrý den milé dámy. Jsem praktikující křesťankou a nedávno se mi stala taková velmi choulostivá věc. Na jednom pohřbu jsem toho hodně vypila a jak tak člověk ztratil zábrany, stalo se to, že jsem se ráno probudila ráno na hotelu s dvěmi dalšími účastníky pohřbu. Pokud bych byla nevěřící, tak by mi to tak nevadilo, jelikož nevěřící lidé mají takovéto úlety pořád, ale já dosud žila velmi spořádaným a konzervativním životem. Chtěla bych se o tom s někým poradit, jelikož abych pravdu řekla, tak pastorovi se to stydím říct. Uvažovala jsem ještě o vyzpovídání se v jiném kostele. Myslíte si, že mi to Bůh někdy odpustí ?

Sex

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Neodpustí.. Pokud je tvůj bůh schopný trestat peklem ženu, která miluje jinou ženu, ne proto, že by si to vybrala, ale protože se tak narodila, tak jaké by mohl mít odpuštění pro ženu, která se na pohřbu místo niterního loučení se zesnulým zlíská do mrtva a pak smilní se dvěma muži naráz a pak se svou vírou a mravním kreditem vyvyšuje nad ostatní? Ač ateistka, řekla bych, že máš dva smrtelný ze sedmi- slušný skóre.

  • tak nevím, kterým nevěřícím lidem se stává pořád, že se probudí vedle dvou cizích chlapů. a to, že by se natolik opili, aby nevěděli co dělají, taky nebývá zase až tak časté.
    ale řekla bych, že to prostě byla chyba, a určitě Ti Bůh odpustí, pokud toho budeš litovat (upřímně) a vynaložíš všechnu svou energii, aby k něčemu takovému už nedošlo ;-) tzn.nebudeš se tak přehnaně opíjet, aby k tomu dojít mohlo ;-)
    na druhou stranu - možná to bylo dáno i tím, jak moc přístě žiješ a spadly z tebe zábrany.
    vgyzpovídejs e doma v soukromí. a uvidíš sama, že to bude úleva. vždyt pokud jsi prkatikující, tak se přece modlíš, tak to zahrn do modlitby jako svoji prosbu o odpuštění a odčinění toho, co jsi provedla ;-)

  • zakewka5.2.2014 12:16

    Můj názor na křesťaství jako takové asi rozebírat nebudu. To je zbytečné, ale dotaz parádní. Jen co je pravda. Snad na to ani není co říct..:-D Dobře ste jí to daly sežrat.. Klobouk dolů.. Není co dodat..

  • Já bych řekla, že Bůh odpustí každému, kdo je dobrý člověk a nosí v srdci lásku...
    Snaž se ve všech lidech vidět to pozitivní a milovat je i s jejich nedostatky ( a to i ateisty, budhisty, mohamedány...). Když budeš milovat všechny a všechno bez rozdílu, nebudeš se muset zaobírat otázkami, zda to, co činíš, je hříchem nebo ne - protože prostě hříšná nebudeš...
    Nejdřív odpusť jiným a bude Ti odpuštěno...

  • Jako prvni se staras o to, jestli ti odpusti Buh? A neni to jedno? Hlavne by ses mela ze sve chyby poucit, uz se stalo, a postarat se, aby se to uz neopakovalo. Tim, ze se nekde vyzpovidas, se mozna zbavis pocitu viny, ale zpatky noc nevezmes. Za svoje ciny - dobry i spatny - clovek zodpovida a zpovida se SAM SOBE, takze je na tobe si to uvedomit a poucit se. Kazdy delame chyby...:)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 502 odpovědí a 409 702 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se