Střídavá péče

Otázku položila: Anonymní uživatelka #422638 26.11.2019 14:26

Můj ex chce našeho společného synka Tobiáška do střídavé péče ale to já nechci co mám dělat??Současný manžel ho má osvojeného.Tuto situace řešíme už půl roku...Tak jak to máme vyřešit?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • eliskao26.11.2019 18:04

    Důsledkem osvojení je zánik právního vztahu k bývalým rodičům či rodiči. Osvojitel je zapsán do rodného listu dítěte a biologický rodič ztrácí svá rodič. práva. Je tedy nereálné něco takového řešit, už vůbec půl roku - osvojitel má práva a povinnosti rodiče a hotovo. To by Vám řekli na každém městském úřadě, v poradně, na OSPODu, u advokáta. Musíte si vymyslet lepší pohádky, nebo je alespoň líp promyslet, protože tohle je opravdu hloupost. PS: Jsem profesí sociální pracovník, takže v tomto se skutečně orientuji!!

  • už zase ty? to se fakt tak děsně nudíš, že pořád musíš na WZ vypisovat různé dotazy?
    nebylo by lepší se jít věnovat těm 4 dětem, aby bývalý neměl důvod žádat si o svěření toho nejstaršího do péče (i když možná by to pro to dítě bylo lepší).
    a jinak k dotazu (pro případné jiné ženy, které by něco podobného skutečně řešily) - nepíšeš, s kým řešíte - zda s exmanželem nebo je už do toho zasvěcen i OSPOD. jistě taky bylo nějaké řešení kdo dítě bude mít v péči. a zda se do této doby ex nějak o syna zajímal. nedovedu si totiž představit, že by dal souhlas k osvojení a ted si to rozmyslel a chtěl dítě do střídavé péče,protože to se vylučuje.

  • buccaneerka226.11.2019 17:07

    Jak? Soudně. Ať si bývalý manžel zažádá na soudu, a ten už podnikne potřebné kroky. Pokud se dítěte zřekl a není v rodném listě, tak má asi smůlu. Pokud je v rodném listě jako otec a dítěte se nezřekl, tak bude OSPOD zkoumat podmínky obou rodičů a hledat, co je nejlepší pro dítě.

  • Jak je Tobiášek staraý a kolik je tobě?

  • Ze na ty jeji dotazy jeste vubec reagujete.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 601 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se