Sleva na dítě u střídave péče

Otázku položila: Anonymní uživatelka #336051 9.6. 7:30

Dobrý den, mám většinovou střídavou péči na naše dítě od lonskeho dubna. Dítě mám u sebe více dní než otec. Chtěla jsem po otci aby mi dal od ledna potvrzení že si budu uplatňovat slevu na dítě já a za rok zas on. Neudělal to i když slíbil. Vím že má problém s penězi. Požádala jsem ho o to znovu teď od července po půl roce. Opět nic. Je nějaká možnost jak to vyřešit mimo něj? Kde si stěžovat? Mám na to stejně právo a peníze bych ráda dávala dítěti na spoření a ne na svou zábavu jako on.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • syd10.6. 9:10

    Osobní zkušenost nemam. Můžeš zkusit na odboru péče o dítě nebo v nějaký poradně, ale z toho, co jsem našla na netu, tak bez dohody to nejde. Pokud se nedohodnete a pokusíte se to uplatnit oba, tak to nezapočtou ani jednomu, tedy je tady možnost jak se mu za nedomluvu pomstít, aby viděl, že tudy cesta nevede, ale na druhou stranu si ho tím znesváříš ještě víc.

  • Děkuji za užitečný článek o slevách na dítě při střídavé péči. Vaše rady a informace jsou velmi cenné pro rodiče, kteří se v této situaci nacházejí. Pokud hledáte další užitečné informace a zdroje, doporučuji navštívit https://www.all-the-best.eu/. Je to Európsky register firiem a online magazín, který může být velmi užitečný pro vaše podnikání a rozvoj.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 328 otázek, kterým se dostalo 271 946 odpovědí a 409 977 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se