Škola - učení

Otázku položila: Anonymní uživatelka #435845 26.10.2020 13:22

Dobrý den, já se chci zeptat jak mít samé jedničky, aby jsem se dostala na střední?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Kdo říkal, že musíš mít samé jedničky, aby ses dostala na střední? Já samé jedničky neměla a dostala jsem se na obě školy, kam jsem se hlásila.

  • Snaž se učit se zájmem a s radostí, a i když je to těžké, tak se na učení těšit. A za odměnu si pak v klidu poslouchat oblíbenou hudbu nebo se dívat na filmy. Ale vždy, až máš něco naučené ;-)

  • No teda. Já nevěděla že musíš mít samé jedničky aby ses dostala na střední :-D Já samé jedničky rozhodně neměla právě naopak jsem byla průměr, dvojky, trojky, občas čtýra, a na zdrávku jsem se dostala úplně v pohodě ;-)

  • Zaleží na tom, jaké známky jsi měla doteď a v jakém předmětu máš nedostatky.

  • Opravud samé jedničky nepotřebuješ. Záleží, na jakou střední chceš jít. Třeb an gympl je to fakt náročné, je velká konkurence. Ale je pravda, že čím lepší známky (a tím i lepší znalosti), tím větší šance, že se dostaneš na tu školu, kam chceš. Zkus se podívat na to, z kterých předmětů se dělají přijímací zkoušky na tu tvoji střední. Pak se podívej, které z toho ti moc nejdou. A pak zkus přijít na to, jak se v nich zlepšit. Třeba by ti pomohlo doučování, nebo se začít učit jinak (jsou různé styly učení - někomu pomůže říkat si to nahlas, někdo při učení chodí po místnosti, někdo si podtrhává barvičkami, někdo si t musí přečíst 10x).
    Teď je ideální příležitost zlepšit se ve škole - nejde dělat moc jiných aktivit když je nouzový stav, tak člověku není líto, že nemuže ven s kamarády a učí se doma;-)
    Držím palce, ať se ti povede zlepšit se a pak se dostat na tu střední, kam chceš! ;-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 504 odpovědí a 409 702 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se