Skola

Otázku položila: Anonymní uživatelka #421808 1.10.2019 19:08

Ahoj, je mi 15 a mela jsem odklad a propadla jsem a potrebuju vedet, mdyz vyjdu z osmičky, vezmou me na ucnak na kadeřnici?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Že se někdo vykašle na vysokou nebo ze z maturitního oboruce přejde na ucnak nebo ze po prváku zkusí přejít na jinou skolu/obor - to vše chápu 😉 ale tohle řešit už na ZŠ 😆 to už je fakt mazec 😆 bylo by dobre si projít všech 9 tříd - ať aspoň něco umíš a mas radne dodelane základní vzdělání 😉 myslím že jinak nemáš šanci ani tu kadernici udělat 😆

  • A jak chces odejit z osmicky? Devitileta zakladni skola je zakonem povinna, takze muzes maximalne prestoupit na jinou zakladni skolu, abys splnila 9 let povinne dochazky na ZS. Na stredni muzes, az ukoncis zakladni skolu, tedy po skonceni devate tridy. A zda te vezmou, zalezi na tom, jake podminky ma stredni skola pro prijeti, zpravidla limitovany prumer a uspesne slozeni prijimacich zkousek.

  • Pokud vím, tak ZŠ je ukončena až devítiletou docházkou, v osmé třídě nemáš ukončeno základní vzdělání. Nicméně i kdyby tam taková možnost byla, na kadeřnici se v případě propadnutí sotva dostaneš. Nevím, jaké jsi měla jiné známky, ale už se čtverkou není šance, max. tři trojky a to už je dost na hraně. Průměr hraje největší roli. Hodnotí se to bodově a za každou špatnou známku jdou body dolů a tuším, že dost rapidně. Zkusit to samozřejmě můžeš, ale snaž se mít co nejlepší známky.

  • Bohužel ne, prvně budeš muset dodělat tu základní školu. Třeba můj starší syn ji teď taky dokončuje. On chce ale jít na střední školu s maturitou. Jen má teda prý docela strach z toho, aby zvládl přijímačky. Myslím si ale, že díky https://www.to-das.cz/ by s tím snad neměl mít problém.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 601 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se