Ryma a ucpany nos.

Otázku položila: Anonymní uživatelka #368340 12.6.2021 19:22

Dobry vecer. Syn 5 let, atopik, astmatik, alergik. Rok je na Ariusu a lecicich na astma. Ted ma uz tyden vyrazne zhorseni a ma hrozne ucpany nos. Nic nevysmrka, nic nevysajeme. Kdyz uz tak velmi male mnozstvi pruhledneho hlenu. Davam mu jeste Fenistil, Nasivin, strikame Vincentku a Momox na alergii. Uz jsme objednany na alergologii na kontrolu. Ale jak mu jeste pomoci aby se to uvolnilo nez bude streda? Uz to ma pres tyden.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Thea1412.6.2021 21:35

    Hlavně při horku zvlhčovat vzduch, ale také pravidelně větrat. Můžete taky zkusit Vincentku i inhalovat (buď přes inhalátor, ale pokud nemáte, stačí zahřát sklenku Vincentky v malém rendlíku a opatrně vdechovat odpařující se páru). Víc mě ale nenapadá, nebo ne nic bez předpisu.
    Naši si se mnou taky užili, když jsem byla malá, byla jsem klasický průduškář. Držím palce, ať se brzy uleví, má teď pršet - vzduch se pročistí a alergeny spláchnou. ;-)

  • Ta vincentka je skvělá. My si ji při rýmě také stříkáme do nosu a navíc ještě inhalujeme a pokaždé se nám uleví. Jak píše Thea14, také je dobré zvlhčovat vzduch. Suchý vzduch ho může dráždit a pak se mu přitíží. Zvlhčovač vzduchu stojí pár korun. My jsme si ho objednali ze Vzdušínu https://www.vzdusin.cz/zvlhcovace-vzduchu a stál kolem 1000 Kč. Pokud má syn takové problémy, tak ho budete potřebovat nejspíš celoročně, takže se ta investice vyplatí. Rozhodně to není nic, čím bys mu ublížila, spíš naopak :-) .

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se