Rozchod?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #375485 9.10.2019 22:19

Jsme spolu s přítelem už nějakou dobu, nastěhovala jsem se k němu, ale začátky u něj byly otřesné - bydlí v maličkém bytě s pitbulem. Co se podmínek k životu týče, tak je to opravdu velice skromné a v začátcích jsem musela byt převrátit doslova vzhůru nohama, aby se tam dalo žít jakž takž. Vztah mezi sebou jsme měli opravdu skvělej a tak mi to vždycky dobylo baterky, neboť chvílemi jsem měla chuť utéct...(pidi byt, ve kterém přeskakujete neustále přes psa a spousta věcí, co by bylo potřeba udělat, takové podmínky pro mne byly opravdu očistcem...). Nyní však uvažuji o rozchodu z důvodu toho, že začínám zjišťovat přítelovu pohodlnost. Chodí do práce, kam ho mimo jiné ze své dobré vůle většinou vozím (vstávám s ním ve 4) a pak jedu do své práce s tím, že mi pracovní doba začíná třeba až za 2 hodiny, domů se vracím v průměru v 8 večer, on končí ve 2. Pracuji s lidmi, jsem terapeut a po celém dni naslouchání, jsem z toho opravdu vyčerpaná, někdy pracuji ještě z domu po večerech. On si skončí ve 2 a celý den si dělá co chce (venčení, kafíčka s kamarády,...). Splácí dluh, má to na 8 let...vydělává o dost méně než já. Chtěla bych s ním začít budovat budoucnost - co nejrychleji najít lepší bydlení a začít plánovat i rodinu, jenže s příjmy a s jeho dluhem se nikam nehneme, sotva vyžije. Má neustále plno řečí, co by chtěl v bytě udělat, co bude dál atd, ale skutek utek, a tak je to i s prací, nejdříve hledal jinou skrz nízký plat, nakonec postupně i z toho opouští., vždy si najde nějakou výmluvu..jednou řekl, že tam není spokojený ale oddělá si svých 8 hodin a jde domů...já jezdím zmordovaná a už to fakt nedávám...z jeho strany nějaké pochopení taky moc nevidím, ani se mi to s ním už řešit nechce. Ted přemýšlím, co dál - zůstat s ním nebo zavčas utéct? V bytě taky nic nespraví, uklidí, vypere, to jo, ale je tam spousta věcí na dodělání, k tomu se nemá, to až po tom, co už vybouchnu, ale mě už to nebaví. A abych nezapomněla na psa...je velkou překážkou - malý byt + nemalé finanční výdaje za něj a občas s ní jedná a mluví jak s člověkem - jednou jsem mu narovinu řekla, že si tam přijdu jak do třetice, že pes je pro něj přednější - odpověď žádná...ztrácím motivaci tomuto člověku obětovat tolik...sama si vydělám dost a mohla bych zažít ještě spoustu věcí, budovat si budoucnost, tady si momentálně přijdu, že jsem se úplně zahrabala a nemá to konce a nakonec stejně půjdu do háje dřív já než ten pes i přes to že tomu obětuji veškeré své možnosti něco zažít a vybudovat...z jeho přístupu vidím, že jemu stačí, že nějak vyjde a na budoucnost, děti nemyslí nebo si spíš neuvědomuje, že bude potřebovat mít našetřené peníze, aby se někam pohl.. O dětech sice mluví, že už by chtěl...ale vždyt by je ani nezabezpečil..co byste na mém místě dělali vy? jsem už v koncích..

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Vlastně sis odpověděla na vše sama 😉 podle me by si mela zavčas jít z takového vztahu pryc.. Ať toho potom nelitujes 😉 a stihneš si zařidit lepší život přesně tak jak si představuješ 😊

  • Měla jsem velice podobný vztah, živila jsem ho, furt poslouchala, jak zrovna teď pracovat nemůže, tamtu ani támhletu práci dělat nemůže, a když už pracoval, tak za chvíli skončil, protože "to nebyla práce pro něj". Neustále plánoval vzdušné zámky, ale pro jejich realizaci nechtěl hnout prstem. Rok a půl jsem čekala, že se něco změní, pak jsem se na to vykašlala a kopla ho do zadku. Nezmění se. Radím ti odejít co nejdřív, máš na někoho mnohem lepšího. :)

  • Ještě bych k tomu chtěla napsat.. Když čtu vše co si napsala.. cítím z toho jak ses strašné nestastna a jen ti chybi to rozhodnuti k tomu, to ukončit 😉 a podle tvých rádku mi přijde, že to vůbec není rovnocenný partner pro tebe 😐

  • zanyT10.10.2019 13:18

    Úplně z toho jak píšeš je cítit ta neskutečná frustrace. Myslím, že stačí, aby sis přečetla ještě jednou, co jsi napsala a uvědomíš si, jak to všechno zní smutně. Nevím kolik ti je, ale přesně jak píšeš...na to se někde zahrabat je života škoda :-).

  • Nenapsalas ani jednu kladnou vec. Myslim, ze je to jasne.

  • Teda vůbec nechapu, proc s nim vstavas ve 4 rano, dělat do 8mi večer by pak vyřídilo naprosto každého. Spánková deprivace taky udělá své.
    Dál bohužel cítím vůči psovi velkou averzi, ex měl taky pitbula a byl to pes na zabití (rozkousával kliky, jednou vyskočil i z balkonu (3m na travu) a zdrhl do lesa), ale prostě psa měl dřív, než Tebe a to, ze se páníček na psa zafixuje je naprosto normální, tak by ses s tim mela srovnat. Pokud psy nemáš ráda obecně, tak vůbec to, že jsi šla do vztahu s pejskařem blbost.
    Každopádně i jinak vidíš chlapa, s kterým nevidíš budoucnost, takže sis odpověděla. Odstěhuj se a uvidíš, můžeš to nechat vyšumět do ztracena, že spolu budete jen spát a výletit, dokud si jeden z vás nenajdete někoho jiného.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se