Rekvalifikační kurz

Otázku položila: Anonymní uživatelka #511654 25.1.2023 10:44

Dobry den, chtela bych se zeptat, zda nema nekdo odobni zkusenost s rekvalifikacnim kurzem ? Nasla jsem si nejake na internetu, ale pry je proplati i urad prace, pokud jsem v evidenci. Myslite, ze by stacilo na urade setrvavat treba jen 1 mesic, aby mi proplatili kurz a pote normalne nastoupit do zamestnani? A pri nem si ten kurz dodelat? Je na 2,5 mesice.
A jeste me zajimalo, zda je ke kurzu (ja bych chtela konkretne na asistentku/sekretarku) potreba maturita? Ja mam totiz nejvyssi dosazene zakladni, maturitu si ted dodelavam dalkove.
Diky za nazory a zkusenosti.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • https://www.uradprace.cz/rekvalifikace-1
    Úřad práce hradí náklady rekvalifikace (kurzovné) za uchazeče nebo zájemce o zaměstnání pokud ho na rekvalifikaci doporučí a uzavře s ním, ještě před zahájením rekvalifikačního kurzu, písemnou dohodu o rekvalifikaci.
    Podmínky pro zařazení fyzické osoby do rekvalifikačního kurzu:
    být v evidenci Úřadu práce jako uchazeč nebo zájemce o zaměstnání
    mít odpovídající vstupní kvalifikační předpoklady pro daný rekvalifikační kurz a pro výkon profese, na kterou se rekvalifikuje (např. příslušný stupeň vzdělání, některé znalosti a dovednosti – záleží na typu rekvalifikace)
    Za mně osobně - proč by měl úřad práce chtít proplácet rekvalifikační kurz někomu, kdos i dodělává dálkově vzdělání a není v evidenci nějakou dobu. 1 měsíc je fakt málo něco od ÚP požadovat.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 601 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se