První očkování

Otázku položila: Speedy61 25.2.2021 13:30

Prosím o radu ohledně očkování. Máme jít na úplně první ve třech měsících. Chtějí nám dát najednou hexu, prevenar 13 a meningokoky. Je to vhodné, nebo si mám vyžádat rozestup mezi očkováním?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • HaSha25.2.2021 16:30

    My jsme dali dohromady hexu a prevenar, našla jsem to jako doporučené výrobcem i pediatry v očkovacích kalendářích na netu. Jsou to dvě injekce, každá do jiné nožičky, takže zarudnutí nebo otok poznáš. A zvlášť, tedy o měsíc později, jsme nechali dát bexsero (na meningokoka), protože u toho bývají častěji reakce (ve smyslu zarudnutí, otok, bolestivost, teplota). Všechno to jsou bezpečné neživé vakcíny. A paradoxně mívají vedlejší účinky spíš starší děti než kojenci, takže velké odkládání taky není ideál. Malá žádnou reakci neměla, u všech tří vakcín má za sebou obě dávky. Za mě lepší očkovat, než potom litovat.

  • Ja osobne bych volila rozestup.

  • Dobrý den,
    my jsme se domluvili s naší pediatričkou a dali jsme jedno očkování a pak druhé (už si nepamatuji zda první hexu nebo prevenar), ale jeden měsíc jedno očkování a za měsíc nebo i víc další očkování. I tak to první očkování těžko nesl - v noci dlouho plakal a nešel utišit.

    Zpětně jsem za to rozložení moc ráda. Ve necelých dvou letech mu byla diagnostikována epilepsie a tak nápor očkování byl lepší postupný.

  • Lenu-linka25.2.2021 15:31

    Rozhodne nedavat vice ockovani naraz. Jak byste potom rozeznala, na ktere ockovani jsou nezadouci ucinky? Pozor na to, obi nekteri doktori radi nacpou do deti co nejvice sra.ek. Deti mam ockovane jen povinnymi a s co nejvetsimi moznymi rozestupy. MMR jsem odkladala az po druhych narozeninach u obou a vyplatilo se. Zadne velke reakce nebyly.

  • Našemu tiež ockovali naraz všetko a nemal nijakú reakciu... Trosku bol nervoznejsi, ale to možno zo mňa, lebo ja som bola uzlicek nervov:-D
    Inak som mu dala homeopatiká, aj také kvapky na ochranu a posilnenie... Neviem, či to bolo tým, ale zatiaľ 3 očkovania a všetky bez reakcie.
    Ak chceš, napíšem ti presne, čo som mu dávala...

  • stupidiack25.2.2021 15:53

    Nechávala jsem děti očkovat jenom povinným očkováním, ono i to povinné je pro tělíčko zásah, i když potřebný. :-)
    Upřímně moc nechápu vašeho pediatra .. :-)

  • Rozhodnete se zda vubec neco chcete ockovat! A ne najednou. Pokud vubec neco.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 328 odpovědí a 409 599 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se