Problém se stolicí

Otázku položila: Anonymní uživatelka #377533 25.2.2020 10:45

Ahoj chci se zeptat. Mám problémy se stolicí, dostatečně piju a moje řekla bych že moje strava je normální. Mám problémy se štítnou žlázou, na kterou beru letrox. Četla jsem na internetu, že je to i jeden z problémů nefunkčnosti štítné žlázy. Na záchod nejdu třeba i 4 dny. Kdy už fakt ale cítím, že je mi blbě a nemůžu nic. Ale když si dám třeba kafe (moc ho nepiju, protože se mi většinou po něm motá hlava) tak si v pořádku dojdu na WC, hned třeba do hodiny. Projímadla nechci užívat, aby si na to tělo nezvyklo a nebylo to do budoucna horší. Nemáte někdo prosím podobnou zkušenost? Předem děkuji 🙂

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Jestli ti pomáhá kafe, zacni ho pit pravidelně ..

  • macicekkajik25.2.2020 11:54

    Možná těmi léky máš zabitou správnou mikroflóru ve střevech. Zkus nějaký čas užívat probiotika prebiotika, jedno bez druhého nefunguje a přidat více vlákniny. Káva opravdu není řešení, když na ní nejsi zvyklá a nedělá ti dobře. Možná by i bylo dobré si každý den sednout třeba na půl hodiny na záchod a uvolnit se, aby se střeva naučila vlastnímu pohybu při vylučování. Ono tlačení ani není dobré na močový měchýř. V pozdějším věku se může stát, že díky tlačení na velké ti vyhřezne močový měchýř. Já na velké téměř vůbec netlačím, prostě to nechám na střevech.

  • bestie25.2.2020 12:20

    Letrox beru teprve několik měsíců a zatím žádné větší problémy nemám, ale taky už nemám ani štítnou žlázu. Na střeva taky hodně pomáhá pohyb - pokud jsou líná, prostě potřebují rozhýbat, takže by mohla pomoct i každodenní svižná procházka. Co můžeš ještě vyzkoušet, je hořčík (buď jako šumák nebo minerálka Magnesia) a různé sušené ovoce jako švestky nebo fíky, které se hodně dávají i do přírodních projímadel. Znám lékaře, který tvrdí, že po vypití lahve Magnésie běží každej.

  • Doporučuju koupit sušené švestky a denně sníst 8 kousků. To je doporučená dávka a na střeva během týdne fakt začnou působit. Kupujeme ve velkém v Kauflandu, takový velký fialový kelímek, protože přítel měl velké problémy, ale poslední dva měsíce je díky těm švestkám fakt v pohodě.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 190 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 668 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se