Problém s klukama

Otázku položila: Anonymní uživatelka #394373 14.8.2018 22:01

Rozhodla jsem se, že se s vámi podělím s mým nepříjemným problémem. Bohužel si teď prožívám takovým smutným obdobím, kdy je mi sama sebe líto, protože všechny mé kamarádky buď měli už několik kluků, nebo kluka mají. Např. Jedná má velká kamarádka už několik vztahů měla, dokonce jeden měla docela hezký, druhá kamarádka teď s jedním klukem chodí a vypadá to u nich zatím dobře, třetí kamarádka právě nedávno s jedním chodit začala. Všem je 16 nebo 15 let. Mě je 16, příští rok v květnu 17 a ještě nikdy v životě jsem neměla žádného kluka, nikdy se do mě ještě nikdo doopravdy nezamiloval (a panna ještě jsem). Je mi smutno když všichni kolem mě někoho mají a děsí mě představa, že až mi bude třeba 20 nebo 30 let, tak nikoho mít nebudu. Já bych strašně chtěla zažít takovou tu lásku když mě i partnerovi je 16, 17 nebo 18 let, takovou trochu "teenagerovskou". Co byste mi na to napsali?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já jsem teda už za zenitem (33), ale za mých mladých let v podstatě nikdo ještě na ZŠ s nikým nechodil ani na trochu vážno, to bylo spíš takový chození na oko a kamarádsky. Dnes je to všechno jiné, takže chápu, že tě to znervozňuje a seš kvůli tomu i smutná. Jako stará rachejtle ti ale můžu říct, že bys spíš mohla být ráda, že se teprve v 15-16 nedáváš dohromady s kdekým, naopak si můžeš užívat trochu víc té svobody - seš na střední/učňáku, to je lepší, jak na základce, ne? A na kluka čekej, ale moc o tom nepřemýšlet. Je to těžký, já vím, ale z vlastní zkušenosti můžu říct, že když o tom začneš fakt hodně přemýšlet a trápit se tím, půjde to hledání hůř. Mám pocit, že to z nás holek jde jaksi cítit, jak strašně chceme, a to pak samozřejmě ty kluky odrazuje, protože je to taky trochu straší. Zkus si najít nějakou činnost, jinou holčinu, co kluka nemá, prostě nepřemýšlet nad tím tolik. Já se vsadím, že když na to trochu jakoby zapomeneš, zasuneš to dozaději v řadě sých priorit a trápení, že hodnýho kluka najdeš rychleji a pak budeš hodně spokojená. To se to říká, já vím. Ale aspoň to zkus. Taková uvolněná, rozesmátá prima holka (s vnitřní myšlenkou no co nějací kluci, to přijde....) bude působit na kluky jak magnet, uvidíš. Zkus se těch těžkých myšlenek zbavit, nebo je aspoň tak neřešit. Držím pěsti!

  • Ahoj, je zvláštní , že když je člověk v tom věku, má pocit, že o něco velkého přichází a teprve až když se na to podívá zpětně, zjistí, že vlastně vůbec o nic nepřišel. Přiznám se, že tu "pravou" teenegerovskou lásku jsem nezažila - prvního partnera jsem měla v 19 letech a dá se říct, že to byl zároveň i první vážný vztah, ale nemyslím, že by mi bývalo něco uteklo. Naopak mám pocit, že jsem si to dokázala víc užít a prožít než třeba v těch 17 letech..nakonec zjistíš, že nejde ani tak o to "kdy" jako spíš "s kým". Souhlasím s anonymkou, že není špatné zkusit se soustředit na jiné věci - můžeš začít lézt na stěnu, věnovat se ochraně přírody, malovat abstraktní obrazy, učit se hrát na hudební nástroj apod. - všechny tyto činnosti Ti pomohou odvést myšlenky, zvednou Ti sebevědomí, poznáš nové kamarády, budeš víc imponující pro opačné pohlaví a zájmy jsou mj. skvělý způsob jak se seznámit...je tak mimochodem.

  • Ahojky,

    Takhle přesně jsem se cítila i já. Říkala jsem si, jestli nejsem divná já, protože se asi nikomu nelíbim a já byla zamilovaná mnohokrát.
    Ničeho se neboj, do dvaceti se ti to zdá jako krátká chvilka, ale ve skutečnosti je to spousta času.
    Já sama jsem se v devítce cítila snad úplně nejhůř a pomalu jsem se smiřovala s tím, že to asi neumím nebo tak a moc mě to mrzelo. No a nastoupila jsem na střední, po pár měsících se objevil jeden super kluk a nyní je z toho krásný dvouletý vztah (ano, první) A opravdu, neměnila bych.
    Snad ti tím komentářem dám alespoň malinkatou naději, protože to čekání opravdu stojí za to. (Nebo čekání... dneska maj holky kluky už na prvnim stupni a tak se to zdá všechno, jako věčnost.)

    Takže neboj, on přijde:-)

  • Taky jsem kvetnova ;) a s prvnim klukem jsem zacala chodit v breznu pred sedmnactinama ;) Vydrzelo nam to rok a pul. A taky jsem mela kamaradku, co mela v te dobe uz asi 6. „vztah”, neres to, ono to prijde :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 428 otázek, kterým se dostalo 272 185 odpovědí a 410 178 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se