Porod do vody

Otázku položila: Bývalá uživatelka #81376 29.10.2013 16:44

Drahé dámy, chci se zeptat, zda máte některá z Vás zkušenosti s porodem do vody .... ?
Já osobně mám ještě poměrně dost času, vybírat si porod, no i tak ..... nikdy není brzo informovat se o různých možnostech. Něco jsem už četla na internetu a zkoukla pár videií a celkem se mi to zamlouvá, tak chci vědět, co Vy na to ...... ?!
Děkuji

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • petulinkaa1329.10.2013 16:47

    zkusenost nemam,ale tento porod jsem chtela,kazdopadne kde u nas byl mozny,uz pak nebyl :-( takze bych musela nekam asi dal kde ho nabizi,urcite bych do nej sla i kdyz je fakt,ze zalezi na okolnostech a postupujicicm porodu,nakonec jsem skoncila na cisari,ale kdo vi jak by to vse bylo,pokud je vse v poradku a ty se na to citis a nebude v tom nic branit,nevahala bych a sla do nej :-) pro dite je to urcite lepsi cesta ven :-) a timpadem i pro matku :-)

  • Taky jsem chtěla porod do vody, ale už při příjmu v porodce mi říkali, že jako prvorodičce mi to moc nedoporučují a nakonec jsem i byla ráda, že to nevyšlo, sice jsem se ve vaně rochnila celej den než konečně došlo na tlačení, ale nedokázala jsem si v té chvíli představit, že bych ještě měla být ve vodě :-D Záleží na tom, jak to bude postupovat a jestli nebudou nějaké problémy.

  • já co jsem viděla videa tak bych do porodu do vody nešla. asi kvůli tomu že žádný můj porod se neobešel bez asistence doktora,i ten poslední kdy šlo všechno podle mě dobře se nakonec miminko zaseklo ramínkama a musel (aspoň si myslím že musel) mi doktor tlačit na břicho (tzv. kristellerova exprese). ale ten přístup personálu který je popsaný v tomhle článku http://zena.centrum.cz/deti/tehotenstvi-a-miminko/clanek.phtml bych brala v našich porodnicích hned:-)

  • Co jsem vysledovala - porodnice v našem městě - klasická rohová vana, kde nejdou nikde zapřít nohy, což je při tlačení dost důležité. Porodnice v krajském městě - klasická vana - na zapření je to už lepší než v rohové.
    Ale.....nedokážu si představit jak po porodu z nějaké takové vany vylézám, po každém porodu jsem měla asi hodinu děsnou zimnici, takže bych výhřevné lůžko po vaně asi nejvíc potřebovala já takže sprcha po porodu by nějak nepřipadala v úvahu, stejně jako šití po nástřihu

  • já chtěla rodit do vody. v Brně u Milosrdných to umožnují tak i proto sem si je zvolila. bohužel, porod nepostupoval, ve vaně sem byla asi 2h a trochu to tlumilo i křížové bolesti. pak už sem musela ven, ale bohužel, skončila sem na akutním císaři pro nepostupující porod. pokud máš tu možnost, tak bych se na to poptala.
    já třeba po prvním porodu byla v pohodě, před odchodem z porodního boxu jsem v pohodě zvládla se osprchvoat i sníst večeři. a pak sem ještě tedn večer zvládla sejít 2x za malým 1 patro na novorozenecký, protože nebyly volné rooming in.

  • Ahoj, ja jsem se taky hrozne bala kdyz jsem mela poprve rodit a chtela do vody,ale zamitli mi to, ze kdyz si picham clexane, ze to nejde. Tak jsem se s tim smirila. No a pri druhem porodu jsem si zaplatila svou porodni asistentku a ta me nechala ve vode a ja ji proste verila ze vi co dela a nakonec jsem tam porodila. Sice dosla doktorka asi v mem veku a zacala okamzite šojtrit at me vytahnou,ale ja rekla,ze nejdu a zatlacila a bylo to. Pokud to pujde a nebudou komplikace, urcite doporucuju. Sice je to pak horsi kdyz jsou komplikace, DR nebo asistentka nemuzou popr nastrihnout,ale ja treba nemela zadne poraneni a po porodu jsem se najedla, sama osprchovala,proste uplna parada coz pro me po prvnim porodu kdy jsem omdlevala ztratou krve bylo prijemne prekvapeni.

  • Do vody jsem měla možnost rodit, ale ač jsem také viděla několik videí a tak, sama sebe si nedokážu ve vodě představit, během porodu mě to k vodě celkově nikdy netáhlo-ač 2 porody se odehrávaly v těch největších vedrech (porody-když teda nepočítám ten 3.tí bolestivý,ale také velmi rychlý porod,jsem měla velmi lehké, prakticky bezbolestné, ale teplá voda mi dělala ty prakticky bezbolestné kontrakce bolestivými ). U toho porodu do vody mě asi nejvíce vadila ta představa omezenosti prostoru a volnosti pohybu...Jenže toto vše jsem zjistila, až když jsem začala rodit-stejně jako mě to nelákalo na hopsací míč a td a td a přesně jsem poznala, co mi dělá dobře.....Myslím, že je super, že je ta možnost rodit do vody, když to tak během porodu budeš cítit a voda Ti bude dělat dobře

  • ja rodila druhé dite do vody a musim rict ze to je 100 k 1...bolesti mnohem mensi a na tento porod moc rada vzpominam...proste mi ta voda ty bolesti utlumovala ja MUZU JEN DOPORUCIT

  • Já rodila klasicky. Jen jsem se neotvírala a nemohla jsem tlačit tak brzy, jak bych chtěla, ale když jsem se konečně otevřela a přišlo se na věc, tak v pohodě. Pak ale nastal problém, malá měla omotaný pupečník 2x kolem krku a doktor ji ze mě docela to tělíčko tahal, myslím, že mě nastřihl právě až u toho tělíčka, aby ji mohl vyndat a nepřiškrtil ještě víc. Nedovedu si představit, že by se tohle stalo ve vodě...

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 664 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se